måndag, maj 18, 2009

Helgen

Det har varit en bra helg!

I fredags hade jag INGET att göra på jobbet, så jag åkte hem efter lunch. Stannade till på Plantagen för att köpa jord och gödsel. Fick visst med mig två syrénbuskar och ett par fröpåsar hem också. Stannade till även på Coop för att hämta mitt paket som innehöll dessa!

När jag kom hem så slappade jag en stund innan det var dags för att hämta Melker. Mathilda hade gått hem med Emma redan. När jag och Melker kom hem så fixade vi i trädgården tillsammans.. Mysigt!

Micke hämtade upp Mathilda på väg hem från jobbet, och dom kom hem lagom till middagen. Då blev det middag, fredagsgodis och talang. Precis som fredagarna ska se ut... (enligt barnen... jag skippar helst Talang..)

I lördags hade vi en lugn morgon. Vid elva skulle Micke åka till jobbet en stund, så på vägen dit fick han släppa av mig och barnen på biblioteket. Jag läste ut Sommardöden i torsdags och var såå sugen på att köpa Höstoffer i fredags, men i stället gick jag in och la en reservation på den på biblioteket. En timme senare fick jag ett meddelande om att den fanns där för avhämtning. Biblioteket är fantastiskt! I dag fick jag ett meddelande om att även Bara vanligt vatten ligger där och väntar på mig också...

På biblioteket öppnades en helt ny värld då vi gick över till Ungdomsavdelningen. Där fanns en massa intressanta faktaböcker, och Mathilda lånade bland annat en bok om riddare, ett par böcker om asatron och så 2008 års alla nummer av KP samlade i en bok. Hon har precis börjat prenumerera på KP och läser den ingående... Vår stora tjej!

När vi lånat böckerna hann vi med att äta varsin glass innan Micke kom och hämtade oss. På vägen hem stannade vi till på Broby Gård för att titta på de söta lammen som jag såg där för ett par veckor sedan.. Men dom hade visst blivit stora nu...

När vi kom hem fixade Micke lunch och under tiden så satte jag mig på gräsmattan och ryckte maskrosor...

Vid tre åkte jag in till Stockholm. På Medis träffade jag mina vänner.. vi var tio mammor från marslistan som träffades. Hur kul som helst! Vi hade verkligen tur med vädret, solen strålade.. Vid sex gick vi över till Mest där vi bokat bord. Hade fått ett bord avskiljt, så vi satt hur bra som helst. Jag åt fläskfiléspett med potatisgratäng och tzatsiki. Jättegott!

Vid elva åkte jag hemåt och hann se slutet av röstningen i Eurovision. Det gick väl sådär för Sverige.. Undrar hur det gått för Caroline om hon vunnit?!

I söndags hade vi städning på dagis. Mathilda var med en stund, och sen skjutsade Micke henne till Thyra. Där stannade hon kvar hela dagen. Vid fyra skjutsade Veronica henne till Barnens Djungel där hon skulle på kalas. Tack snälla Veronica för den fina servicen :)

Vi kom hem från städningen vid ett, och då fortsatte jag med maskrosrensningen ett par timmar. Sen gick Melker och jag upp till mamma och pappa och lajjade med dom. Melker ville gå själv, så pappa fick möta honom vid trappen. Han var så stolt när han fick gå själv...

Vid sex hämtade jag hem en rödblommig Mathilda. Hon var helt slut...
Hem och åt middag, badade och bums i sängen. Barnen somnade ovaggade...

Det var den helgen det - och nu har vi kortvecka. Härligt!

2 kommentarer:

Fresia sa...

Caroline hade vunnit om hon varit med!! Men okej då, Norges bidrag var väldigt bra.

Har du köpt ett par till blå skor? Snygga. Men dom du färgade var också döläckra.

Låter som att du haft en trevlig helg, bra.
kramen

Sandra sa...

Ja, det hade varit väldigt spännande att se hur det gått för Caroline.. Känns som att det kunde gått precis hur som helst!

Japp, nu har jag köpt ett par i den färgen jag helst av allt ville ha... Kul med ett par låga till sommaren :)

Dom jag färgade blev jag urnöjd med, även om dom blev mer åt det lila hållet när dom torkat helt!

*kram*