tisdag, maj 25, 2010

Hur ska man få ihop allt???

Vi skulle önska att barnen gick på simskola. Det vore bra om Melker lärde sig simma - och det vore bra om Mathilda fick finslipa sin simning. Simskolan är på måndagar...

Mathilda har ju spelat klarinett nu under våren, och hon tycker det är kul. Hon har spelat i skolan, vilket varit toppen! Nu i höst så flyttas undervisningen till en annan skola. Det är på tisdagar.

Mathilda har dansat ända sen hösten 2005, och det vill hon gärna fortsätta med. Det vill även vi att hon fortsätter med. Rörelse är välbehövligt... Det är på onsdagar.

Jag sjunger i kör på torsdagar... Det vill jag fortsätta med...

Utöver detta så behöver jag jobba sent en kväll i veckan, och detsamma för Micke... Plus att Mathilda har läxor och göra, och så kan det ju vara kul att kunna vara spontan och kanske hinna leka nåt då och då också... Puh!

Dessutom så fick Mathilda prova cello i skolan häromdagen, och blev heltänd på det... Så i söndags ringde celloläraren och frågade om hon fick börja spela det. Det är på tisdagar OCH torsdagar.. Det är uteslutet. Det går inte!

Hur gör vi?
Fick jag bestämma så skulle vi låta våra måndagar och tisdagar vara fria...

3 kommentarer:

Hanna sa...

Nej du, att få ihop allt är verkligen inte lätt. Ibland är jag förvånad att det går så bra som det gör att hinna med allt.
Skulle inte funka om jag jobbat heltid. Rätt dumt egentligen, att många aktiviteter ligger så att man inte hinner om man har vanliga arbetstider.
Ett tips till Mathilda - det är rätt tufft att hålla igång två instrument för det är ju inte bara lektioner utan öva hemma också. För Ludvigs del har fiolen hamnat väldigt vid sidan av pianospelandet.
Om jag var ni skulle jag nog prioritera simningen. Instrumenten kan man ju börja med senare oftast och då kanske Mathilda dessutom kan ta sig till och från lektionerna själv.
Ha det bra!

Sabina sa...

Har inget råd att ge, jag bara vet att jag stressar ihjäl mig för att hinna å att det är ju inte så smart, för då blir jag sur å grinig;/
Två sporter får räcka till ena sonen en till den andra. När dom blir äldre så kommer även mini som har två få välja då Hockeyn tar otroligt mycket tid. SÅ jag tror att du måste låta M välja, ett instrument å en sport, men vad vet jag.... El så kan hon ju börja med det andra instrumentet då simskolan är slut el nåt usch jag vet itne, det är ju sååå svårt.
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam iaf.

Sandra sa...

Tack för era kloka kommentarer!

Vi har bestämt oss för att skita i simningen. Melker får i stället gå på simskola på söndagarna och Mathilda och jag får bli duktigare på att komma i väg och simma på egen hand...

Så nu blir det klarinett och dans - men hon måste nog visa lite mer intresse om hon ska fortsätta med klarinetten... Typ öva lite mera...


Kram kram!