lördag, augusti 07, 2010

En härlig liten semesterresa!

Så har vi då kommit hem från vår lilla semesterresa.
Jag måste bara börja med att återigen påpeka hur bra denna semester varit! Vi har varit hemma i nästan tre veckor och inte gjort så där särskilt mycket. Lite småsaker här och där - men vi har verkligen tagit det lugnt och njutit av ledigheten. Underbart! Har nog aldrig varit så nedvarvad tidigare.. Mycket positivt!

Vi påbörjade vår lilla resa i fredags. Vi kom väl iväg hemifrån vid elva ungefär. Bilen fullproppad...
Vårt första stopp blev i Järna, Saltå Kvarn. Vi fikade på deras mysiga café. Det var fullt inne så vi fick sitta ute i blåsten, men det fanns ju filtar så det gick bra.

Mathilda äter chokladglass

Hade tänkt köpa med oss av deras goda fikabröd till Familjen J, men deras kortterminal var paj och vi hade såklart inga kontanter så det sket sig. Surt..

Fina lavendlar i originella krukor

Vårt andra stopp för dagen blev på Max i Nyköping. Vi körde lite baklängeslunch... började med fika och sen lunch.. så blir det i bland :)

När vi ätit klart så fick vi klartecken från Familjen J, dom var hemma så då kunde vi köra vidare mot Nävekvarn. Stannade och tog cachen Gamla goda ting på vägen bara.

Eftermiddagen och kvällen ägnades sedan åt lek, umgänge och god mat. Trevligt som alltid! Mammorna och barnen avslutade med pysselkväll i köket medans killarna satt kvar ute på altanen...

Här är Fru J's fina fjäril som hon pysslat ihop

Vi fick äran att inviga deras friggebod, och där sov vi rätt okej. Även om både jag och Micke vaknade runt 03 och hade svårt att somna om. Barnen sov som stockar i alla fall..

På lördagsmorgonen åt vi frukost, packade ihop och tackade sedan för oss för att sedan åka vidare till Bestorp.

På vägen dit stannade vi till på Ekholmens centrum för att köpa lite mat och blommor. Trodde vi hade gott om tid, men fick en liten chock (nja.. kanske inte) då vi satte oss i bilen igen och navigatorn talade om för oss att vi skulle vara framme i Vårdsnäs 13:20. Vi skulle ju samlas där för lunch 13:00.. Puh.. Micke låg på rätt bra när han körde och 12:59 parkerade vi..

Vi skulle fira Kerstin som fyllde 80 år och därför hade mamma, pappa, Nicklas, Sandra, Max, Iffe & Kerstin och ett par kusiner till pappa samlats för att äta lunch på Stiftsgården. Vi har varit där ett par gånger tidigare och det är ett bra ställe att samlas på när man har barn med spring i benen..

Sandra spelar piano med barnen

Söta Max satte sig ner i kusin Melker's knä så fort Melker satte sig ner :)

Efter lunchen åkte vi ut till Hagen, där Kerstin bjöd på kaffe, femton sorters kakor och fyra sorters tårta ungefär... Gott - men på tok för mycket.. Tanken med att vi åt lunch ute var ju att det inte skulle bli så mycket jobb för Kerstin...

Nåja, det var mysigt att vara ute i Hagen igen. Så mycket fina barndomsminnen man har därifrån.. hur vi älskade att vara där som barn..Micke och kossorna

Strax efter fyra bröt vi upp och fortsatte vår resa. Vi åkte nonstop ned till Kungsbacka, där vi stannade för att äta mat. Det blev på ett sunkigt McDonalds.

Handlade även frukostmat på Kvantum innan vi åkte den sista lilla biten ner till Frillesås. Strax innan nio svängde vi in på Hallagärde, gården som jag hittat via Bo på lantgård. Det var så spännande att komma fram.. det hade ju sett så fint ut på hemsidan och jag hade såna stora förväntningar på det där stället. Det var PRECIS så fint och mysigt som jag hade hoppats på!

Vi fick bo i lägenheten Eken. En nybyggd lägenhet på 50 kvm som låg ovanpå stallet. Allt var så himla fint och fräscht så vi blev alldeles lyriska :)

Vi packade in och gick sedan runt och kikade lite på omgivningen och på djuren. Där fanns hästar, tupp och hönor, en hund och ett par katter och två ursöta kattungar.. Lisa & Leo.. Jag som inte ens gillar katter.. jag blev nog lite kattsjuk minsann :)

Melker och Micke provar soffan

Köksdelen


Nåväl, vi var trötta och slitna, så vi bäddade och kröp ned i säng. Somnade rätt snart allihopa.. 

Tyvärr sov vi rätt illa första natten. Både Micke och jag vaknade runt 04:30 och kunde inte somna om.. sen vaknade även Mathilda.. och strax efter det vankade tuppen och gol.. Gaahhhh.... Sen var det ett elände att somna om. Det gick bara inte. Den enda som sov gott var Melker..  Vi var rätt trötta på förmiddagen, och ute regnade det som sjutton. Vi
tog det därmed rätt lugnt.

Vi gick ner och kikade runt en sväng igen och hälsade på katterna bland annat...

Melker & lilla Lisa

Fint utanför sadelkammaren

På en vägg på ladan
Hjärtat hade en belysning på sig som lös fint om kvällarna

Mitt på dagen åkte vi iväg på en liten utflykt. Vi tog först cachen "Varning för" och sen åkte vi vidare ut mot havet för att ta cachen "California Kid".

På väg till den råkade Micke lite olyckligt "smiska" Mathilda med enrisbuskar.. Han höll bort dem från stigen, och råkade alltså tappa dem precis på Mathilda. Ingen bra start direkt..  Vi valde att försöka ge oss på cachen från en annan väg, men först gick vi ner och kände på vattnet. Vi hade alla gummistövlar så vi gick där i vattenbrynet och plockade lite snäckor.. då säger Mathilda att hon blir våt om foten... Och mycket riktigt, hennes ena gummistövel har ett stort hål på undersidan..  Suck!

Micke strosar runt i vattnet

Micke och Melker gav sig på cachen från ett annat höll, och lyckades hitta den medan jag och Mathilda stannade kvar vid vattnet.

Cachen hittad

Mathilda roade sig med att fota sig själv under tiden

Vi åkte sedan vidare till Tjolöholms slott. Där åt vi först av allt lunch i Storstugan, och sen gick vi genom trollskogen fram till slottet.

På vår väg till slottet passerade vi även ett vagnsmuseum med gamla hästvagnar, där vi gick in och kikade lite.

Över hundra år gamla vagn

Sen gick vi runt och kikade utanför det häftiga slottet. Kanske skulle kostat på oss att gå in, men det får väl bli en annan gång...

Micke och jag utanför slottet


På väg hem från slottet handlade vi lite grönsaker vid en liten gård, och sen svängde jag in på ICA i Åsa och handlade lite mer inför middagen.

På kvällen var vi hemma och tog det lugnt.. laddade inför måndagens äventyr.. Liseberg!

Lite lek hann vi förstås med...

... och ett besök i stallet

Inga kommentarer: