torsdag, augusti 19, 2010

Fest i Nävekvarn

I lördags var det storfest i Nävekvarn. Kusin Å och hennes man hade bjudit in släkt och vänner för att fira att dom gifte sig i Thailand tidigare i år.

Vi stannade, typ som vanligt, på Saltå Kvarn för en god fika på vägen ner. Det är så himla mysigt där och så himla gott fika.. Denna dag var det tyvärr en man som gjorde stället rätt omysigt.. På uteserveringen satt en man och bolmade på en fet äcklig cigarr.. det stank ju på hela uteserveringen så vi valde att sitta inne.

Vi var framme på vandrarhemmet i Nävekvarn strax innan tre. När vi kom så satt mamma, pappa, mormor, moster, kusinerna och deras pappa ute och fikade. Vi skulle alla bo på vandrarhemmet. Mysigt!

Vi installerade oss och gjorde oss klara för att gå ned till Folkets Park där festen skulle hållas. När vi var på väg att gå så kom även Nicklas, Sandra & Max. De skulle bo utanför vandrarhemmet i sin husvagn.

Vi gick ned till Folkets Park och träffade där resten av släkten och en massa härliga vänner. Dom hade verkligen tur med vädret.. dagarna innan var höstlika, denna dag var det soligt och varmt. Nästan lite för varmt..

Hursomhelst, det var en mycket trevlig fest med god mat och trevligt sällskap. Kände mig dock lite splittrad då jag både ville träffa släkten som jag inte träffar så ofta och även vännerna som vi inte träffar så ofta.

Barnen hade hur kul som helst, och röjde omkring i parken. Det är så himla kul att se hur bra våra barn kommer överens med våra vänners barn.. trots att vi inte ses sådär superofta..

På kvällen kom dock myggplågan.. Det var så kopiöst mycket mygg, så jag höll på att bli fullständigt knäpp på dem. Blä.. var helt sönderbiten sen!

Jag och barnen och moster Inger gav upp vid elva och gick hem. Micke stannade kvar ett par timmar till.

Vi sov oväntat bra i rummet på vandrarhemmet.. Vi delade rum med mamma och pappa, och jag hade förvarnat om nattvandring. Det brukar oftast bli ett par sängbyten när vi sover borta. Men båda barnen sov hela natten i överslafarna i våningssängarna!

Mathilda låg och snurrade och snurvlade ett tag runt 03 och jag var uppe och kollade till henne, men hon somnade om igen. När hon vaknade på morgon så insåg jag varför hon snurvlat.. Hon hade blödit näsblod under natten.. Hon såg ut som en slagskämpe, så det var bara att hoppa in i duschen.

När det var frukostdags så la vi beslag på ett av sällskapsrummen och dukade upp frukost där. Riktigt mysigt!

Efter frukosten packade vi ihop, städade av rummet och sen åkte vi. Först ner till Folkets park för att säga hej då till Å&T och tacka för gårdagen.


Innan vi satte oss i bilen för att åka hemåt så gick vi ner till Skäret och till cachen som ligger där. Hade några TB's att lämna av, plus att jag visste att det låg en TB där. Nu visade det sig att det var ingen TB som låg där, utan ett jättefint coin. Extra kul!

Vi stannade till på Heron City på väg hem. Var så ursugen på PizzaHut-pizza... så då fick det bli så :)

Vi var hemma runt fyra ungefär.. Trevlig helg!

Mathilda i köket i vårt rum

Melker, jag, moster och Mathilda på väg..

Melker älskar sin nya hatt!

Mormor & Mathilda väntar på de andra

Mathilda på tipspromenad

Frukosten uppdukad!

Två kusiner och en mormor ♥

Mathilda med det fina coinet som rest ända från Schweiz!

4 kommentarer:

Josefina sa...

Mysigt! Å, jag gillar Nävekvarns vandrarhem. Kul att se bilder därifrån igen! :)

Monkan sa...

Nä men, Grattis till giftermålet säger jag genom här.. KUL! :)
Låter som att ni hade en härlig helg!
Kram kram

Sabina sa...

Men det låter ju alldeles underbart trevligt ju. Å dessutom tur med vädret, kul kul.
Hoppas du kryar på dig till Maggans mys helg nu, skulle så gärna åka med ;/.
Krmakram

Sandra sa...

Supermysigt var det!
Gillade oxå det stället :)

Monkan, jag ska hälsa och GRATTA om jag kommer ihåg...

Sabina, visst lät det trevligt :)

Kram kram!