lördag, augusti 07, 2010

Liseberg

På måndagsmorgonen vaknade barnen tidigt. Spralliga och förväntansfulla inför dagen!

Efter frukosten tittade vi ut och möttes då av två kelsjuka katter :) Det gick bara inte att motstå...


Just det, Liseberg var det ju..
Strax efter nio kom vi i väg från Hallagärde, och ungefär 45 minuter senare parkerar vi utanför Liseberg.. Men då var det över en timme kvar tills Liseberg öppnade. Vi köpte våra entrébiljetter och åkband och sen promenerade vi runt Liseberg till huvudingången där vi sen ställde oss och köade. Vi blev insläppta kvart i elva ungefär..

Sen körde vi... vi delade upp oss och sammanstrålade nån gång i timmen eller nåt. Melker körde sina favoriter Farfars bilar och Kaninresan ett gäng gånger. Han gillade även Barnbåtarna, Cykelturen, Drakbåtarna, Flygande elefanterna, Flygkarusellen och Knatterally.

Mathildas stora favvis blev Lisebergsbanan som hon åkte sju gånger tror jag det var.. Trots att det var mellan 15-30 min kötid varje gång.. Hon åkte även Flume Ride, Kållerado, Pariserhjulet, Rabalder, Sagoslottet och Virvelvinden. Säkert något mer också..

Det var varmt och soligt hela dagen - och massor av folk.. Vi hade hoppats att det skulle mattas av under kvällen - men icke.. Det var köer in i det sista.. Synd! Nästa gång får vi åka dit lite tidigare på sommaren kanske...

Vi hade sagt att vi skulle spara lotterihjulet till slutet av dagen, så att vi inte skulle vinna nåt stort och behöva släpa runt på hela dagen.. Överallt ser man ju folk gå och släpa på storvinster så hur svårt kan det vara att vinna liksom...  Supersvårt för vår del.. Vann inte ett skit och jag såg hur besvikelsen blev stor hos barnen när vi satte stopp för spelandet..

När klockan var fem i tio så skulle Mathilda & jag gå mot utgången där vi skulle möte Micke & Melker. Jag sa till Mathilda; "Vi gör ett sista försök på Ballerina-hjulet". Slängde upp en 20:a och en minut senare stod jag med en jätte-Ballerina i handen.. Mathildas min var obetalbar! Hon blev sååå glad!

Provade lyckan på Center-hjulet också, och så vann jag där med.. Dock bara två små Center - men ändå..

Det var en glad, trött och lycklig familj som lämnade Liseberg och åkte hem mot Frillesås igen...

Yes... äntligen här!

Melker i kaninresan

Melker i Barnbåtarna.
Jag var lite orolig för att släppa ner honom där själv,
och var ännu mer orolig när han körde fast och inte kom loss..
Men han löste det till slut :)

Micke & Melker i Cykelturen

Popcorn-paus

Finaste hjärtat ♥

Lycka..

Lyckliga familjen!

1 kommentar:

Marianne sa...

Vad mycket härliga bilder. Kul att se hur er resa varit i bilder. Rapporter har jag ju fått från Mathilda då och då.