torsdag, juni 02, 2011

Minisemester i Göteborg - dag 1

Strax efter nio i torsdags morse åkte vi hemifrån. Vårt första stopp blev i Enköping där vi skulle hämta upp farfar/pappa/svärfar Hasse. Även mamma & pappa kom dit och vi bjöds på kaffe innan vi åkte vidare.

Melker och jag hoppade över i mamma & pappas bil, så att vi slapp sitta tre och trängas i vårt baksäte. Kändes som en bra lösning att dela på barnen också :)
Större delen av resan körde jag frågor ur "Vad du borde lärt dig i skolan". Så nu kan jag ännu mera :)

Vi stannade strax efter Örebro och åt vår medhavda matsäck i kylan..
Vi skulle även tagit en cache, men den låg så dumt till så mamma, Melker och jag skippade den.. Däremot fortsatte Micke sökandet och hittade den.

Vi gjorde ett till stopp för glassinköp innan vi åkte vidare ner mot Göteborg. Vi hade bokat två stugor i Lisbergsbyn, Kärralund. Stugorna låg i Stjärnbyn med utsikt ner mot en fin liten damm..


Melker i bilen på väg mot Göteborg

Runt sju kom även Sandra, Nicklas & Max. Vi hade förberett maten hemma och det var bara grillningen kvar, så snart stod maten på bordet. Vi hade dukat upp långbord utanför mamma & pappas stuga.

Här är huset vi bodde i - pappa står utanför och grillar

Vi hade lånat ett bord från stugan intill, då den var tom. Alla stugor runt oss var tomma, så tänkte att det blir lugnt och fridfullt här... men oj vad fel vi hade.. När vi satt och åt kom nämligen ett gäng innebandygrabbarna och flyttade in i stugorna intill oss. Dom var allt annat än lugna..

Nåväl, vi åt i alla fall grillad fläskfilé, potatissallad, potatisgratäng (som jag fick tillaga i micron då det inte fanns nån ugn), tzatsiki, sallad och lite annat småplock. Myket gott!

Vi satt ute och åt och pratade och körde lite frågor ur "Vad du borde lärt dig i skolan". Roligt! Förhoppningsvis fastnar lite fakta..

Melker har fotat Mathilda & Max

Melker spelar "gitarr"

Vid tio bröt vi upp och gick och la oss. Jag och barnen fick sova i ett rum, och Micke och Hasse fick dela på dubbelsängen ute i det andra rummet.

Vi somnade rätt fort.. men sen vaknade jag och Mathilda vid 03. Grabbarna hade varit nere på stan och nu var det visst efterfest..  Vi vände och vred på oss, men det var omöjligt att sova.. Runt 04 gav jag upp och började söka på nätet efter ett nummer till nattvakten. Ringde och bad honom få tyst på dem... Det var visst flera som ringt, för han visste precis vilka det gällde. Tack och lov blev det tyst en stund senare och vi kunde tillslut somna om.

4 kommentarer:

Mon sa...

Typiskt innebandyfolk.... :)

Josefina sa...

Låter mysigt med semesterutflykt, släkt och fin liten stuga. Bra att ni fick tysta på innebandygänget tillslut. Grrr. Kram!

Sabina sa...

Vilken mysutflyckt så där bara minisemester innan "riktiga" semestern;) Heheh kanon. BRA att du ringde å sa till, oftast är man för "snäll" å bara tar skiten, men det är ju super jobbigt att inte få sova.
Hm säger inte typiskt innebandy folk utan mera typiskt ungdomar och killar;D

Kramkram

Sandra sa...

Monica:
Ha ha.. är det så?!

Josse:
Ja, det var jättemysigt!
Mmm.. det var störande så det var skönt att dom blev tysta till slut!

Sabina:
Ja, toppenskönt! Speciellt då vi inte ska göra nåt speciellt i sommar!

Ja.. man ska säga i från helt enkelt. Nu får vi dessutom kompensation för det så det känns ju bra...

Kram på er!