lördag, augusti 20, 2011

Gröna Lund

I går var det planeringsdag på fritids och vi var därmed lediga. Gröna Lund var inplanerat sen länge - och barnen jublade när vi läste väderleksrapporten innan.. Det skulle bli regn!

Båda barnen har varit på Gröna Lund tidigare i år, och så har vi ju även varit på Liseberg. Dessvärre var det då fint väder och vi var långt ifrån ensamma.. Blir liksom inte samma grej när man måste köa i typ en timme för ett åk...

Micke jobbade på morgonen, och när han kom hem vid elva så åkte vi in. Parkerade utanför Gröna Lund och jag fick kämpa en stund med värdeknapparna på automaten.. Mannen bakom mig i kön utbrast "Du ser att du betalat till nio i kväll va?".. Jajjamän sa jag och fortsatte trycka..  Dom har ju öppet till elva..

Vi köpte våra biljetter och åkband och gick in och började åka..
Än så länge var det uppehåll, men ändå rätt lite folk... Mathilda och jag körde Twister först av allt och sen Jetline och Kvasten.. Efter dessa tre täta åk var jag lätt illamående...

Vi gick och satte oss nere vid slänggungorna för att äta mat. Hade tagit med mig pastasallad.. Vuxet att ta med sig matsäck in på Grönan! Men det går så jäkla mycket pengar ändå - plus att det är godare :)


När vi satt och åt så anslöt mamma & pappa (mormor & morfar), och efter att vi ätit klart och druckit varsoin kopp kaffe så satte vi igång och åkte.

Vi delade upp oss så att Micke, Mathilda & mamma gick tillsammans och jag gick med Melker & pappa. Vi tog dom lite lugnare grejerna..  Där var det dessvärre lite köigare och Melker hade ingen ro att köa. Vi gick ett par varv inne hos Pettson & Findus och åkte nyckelpigan en gång. Han lessnade rätt snabbt och jag var fundersam över hur länge han skulle orka vara kvar..


Vi kollade på konsert med Mojje och den var rolig :)
Efteråt köpte Melker hans skiva och fick även autograf på armen...

Här sitter vi och väntar på Mojje

Nu hade det börjat regna ordentligt, vi gick in och satte oss på ett café och fikade. Barnen satte på sig regnkläder och gick ut och tillsammans en stund medan vi satt kvar inne på cafét..


När regnet kom så minskade köerna :) Härligt.. Vi kunde åka rätt mycket på kort tid och det är ju roligt :) Melker vågade till sist prova både Kärlekstunneln och Lustiga Huset. Den sistnämnda gillade han så där.. Mattan var läskig...


Middagen åt vi inne på Tyrol. Alla utom Micke åt Schnitzel. Micke åt nån kalvburgare.
När vi ätit skildes vi åt, mamma & pappa skulle åka hemåt - och vi skulle åka vidare..

Vilar lite inne på Tyrol...

Jerry Williams spelade och regnet öste ner - så det var inga som helst köer. Toppen! Vi kunde åka hur mycket som helst och barnen var toknöjda..

Jag och Mathilda åkte Jetline, Twister, Vilda musen, Kvasten i snabb följd och jag blev illamående igen.. Bittert! Nu när jag gått ner i vikt och inte behöver tänka på vilka attraktioner jag får plats i, då blir jag illamående i stället.. Surt!

Sista timmarna så åkte Melker & Mathilda Lyktan säkert tjugo gånger på raken.. Melker träffade en kompis som han åkte med. Urkul!


Vi åkte hemåt när dom stängde vid elva.. trötta och dyngsura - men väldigt nöjda :)
Gröna Lund ska upplevas i regn helt enkelt!

3 kommentarer:

Sabina sa...

Håller helt med dig, Grönan är bäst i regn även om man lätt blir kall å blöt då. Men som man säger, det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Klämkäckt så det förslår.

Låter toppen ju. Men va snällt mot kidsen, att få gå två gånger var på grönan i år OCH liseberg. Jag menar det är ju verkligen inte gratis;)


Ha en fin dag och som sagt hoppas ni/du mår bättre idag.

Kraaaaaaaaaaaaaaam

Mon sa...

Jag blir sugen på att åka dit.... Har ej vart där på massa år (tror tom innan jag träffade Saul).
Får bli nästa sommar då Noah kan åka lite mer oxå!
Låter som en toppendag!!!!! :)

Sandra sa...

Sabina:
Mmmm... barnen har turen att bli bjudna av farmor & farfar varje sommar..

Iom att det var så köigt när vi var på Liseberg i somras så var även vi vuxna mer åksugna.. därför blev det ett besök till på Grönan :)

Monica:
Ja, det får ni göra!
Han kommer säkert gilla det...

Kram på er!