Pajdeg:
4 dl vetemjöl
125 gr smör eller margarin
3 msk kallt vatten
Fyllning:
100 gr mozzarella
3-4 färska tomater
4 st soltorkade tomater
1 st kruka basilika
3 msk pinjenötter
3 st ägg
2½ dl mellangrädde
1 st vitlöksklyfta
2 msk osötad senap
salt
svartpeppar
1. Hacka samman vetemjöl och matfettet, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet, lite i taget, och arbeta samma till en smidig deg.
2. Forma degen till en rund platta. Täck degen med plastfolie och låt den vila i kylskåpet ca 30 min.
3.Sätt Ugnen på 200 C. Skär mozzarellan och de färska tomaterna i skivor. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikabladen.
4.Kavla ut degen och lägg den i en pajform, ca 25 cm i diameter. Tryck fast den noga längs formens kanter. Förgrädda pajskalet ca 15 min.
5.Lägg tomatskivorna i pajskalet, strö över de soltorkade tomaterna och pinjenötterna. Fördela mozzarellan överst.
6. Vispa samman ägg och grädde. Pressa vitlöken och rör ner den, senapen samt basilikan i äggblandningen. Krydda
7. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg eller äggstanningen stelnat, ca 40 min
4 dl vetemjöl
125 gr smör eller margarin
3 msk kallt vatten
Fyllning:
100 gr mozzarella
3-4 färska tomater
4 st soltorkade tomater
1 st kruka basilika
3 msk pinjenötter
3 st ägg
2½ dl mellangrädde
1 st vitlöksklyfta
2 msk osötad senap
salt
svartpeppar
1. Hacka samman vetemjöl och matfettet, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet, lite i taget, och arbeta samma till en smidig deg.
2. Forma degen till en rund platta. Täck degen med plastfolie och låt den vila i kylskåpet ca 30 min.
3.Sätt Ugnen på 200 C. Skär mozzarellan och de färska tomaterna i skivor. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikabladen.
4.Kavla ut degen och lägg den i en pajform, ca 25 cm i diameter. Tryck fast den noga längs formens kanter. Förgrädda pajskalet ca 15 min.
5.Lägg tomatskivorna i pajskalet, strö över de soltorkade tomaterna och pinjenötterna. Fördela mozzarellan överst.
6. Vispa samman ägg och grädde. Pressa vitlöken och rör ner den, senapen samt basilikan i äggblandningen. Krydda
7. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg eller äggstanningen stelnat, ca 40 min
1 kommentar:
Så god! Ska nog göra en i helgen.
Skicka en kommentar