torsdag, juni 28, 2012

Toscansk tomatpaj

Toscansk Tomatpaj

Pajdeg:
4 dl        vetemjöl
125 gr    smör eller margarin
3 msk     kallt vatten

Fyllning:

100 gr    mozzarella
3-4        färska tomater
4 st        soltorkade tomater
1 st        kruka basilika
3 msk     pinjenötter
3 st        ägg
2½ dl     mellangrädde
1 st        vitlöksklyfta
2 msk     osötad senap
salt
svartpeppar

1. Hacka samman vetemjöl och matfettet, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet, lite i taget, och arbeta samma till en smidig deg.

2. Forma degen till en rund platta. Täck degen med plastfolie och låt den vila i kylskåpet ca 30 min.

3.Sätt Ugnen på 200 C. Skär mozzarellan och de färska tomaterna i skivor. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikabladen.

4.Kavla ut degen och lägg den i en pajform, ca 25 cm i diameter. Tryck fast den noga längs formens kanter. Förgrädda pajskalet ca 15 min.

5.Lägg tomatskivorna i pajskalet, strö över de soltorkade tomaterna och pinjenötterna. Fördela mozzarellan överst.

6. Vispa samman ägg och grädde. Pressa vitlöken och rör ner den, senapen samt basilikan i äggblandningen. Krydda

7. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg eller äggstanningen stelnat, ca 40 min

1 kommentar:

Marianne sa...

Så god! Ska nog göra en i helgen.