torsdag, juli 12, 2012

Gotland dag 5 - Fårö

I morse vaknade Mathilda feberfri. Tack för det! Lite ont i huvudet och ont i halsen.. Men med lite värktabletter ska vi nog klara av turen till Fårö...

Det blev bara vår familj som åkte iväg idag. Vårt första mål var Rute Stenugnsbageri som jag läst mycket om, både i tidningar och på Alex Schulmans blogg. När vi kom dit satt han på plats utanför, så vi förstod att vi kommit rätt!

Mitt ute i ödemarken ligger ett helt ljuvligt ställe.. Jag blev vrålförtjust. Så himla nice... Vi köpte varsin bulle och satte oss ute och fikade. Trevligt!

Vi åkte vidare till Blå Lagunen. Ett bad i ett gammalt kalkstensbrott. Kände på vattnet och tänkte att vi skippar bad och åker vidare i stället.. Men vi ångrar oss och Mathilda och jag bytte om och badade en stund. Det var urskönt och jag är glad att vi ångrade oss!

När vi badat en stund så åkte vi vidare till Fårö. Fick vänta ett par minuter på färjan över, men det gick förvånansvärt snabbt.

Vi åkte direkt till Creperie Tati för att äta.. Det var fler som hade samma plan... Vi fick nog vänta en timme på maten.. maten var okej, men det var rätt schysst miljö.. Gamla saker och en hel del skrot..

Melker var rätt dåsig.. Oroväckande..
Åkte vidare till raukområdena och tittade. Han orkade sig med ut och fick lite ny energi en kort stund. Tittade fascinerat på raukarna.. Dom är bra häftiga!

Hoppade i bilen igen och åkte en bit till. Melker somnade.. så vid nästa stopp hoppade bara Micke & Mathilda ut. Vid tredje raukstoppet skulle jag och Mathilda gå ut, men Melker vaknade oxå till. Kräknödig.. och efter kräkan var han fit for fight igen och kunde hänga med och kolla på raukarna..

Det blev vårt sista stopp på vackra Fårö. Jag är så glad att vi faktiskt kom iväg!

Vi var tillbaka i Väskinde vid sjutiden igen. Sen blev det en hyfsat tidig kväll! Tur det....

2 kommentarer:

Forshällen sa...

Omväxlande semesterkänsla och sjuksymptom. Förstår att det kan vara svårt att koppla av till 100%. Schysst att ni fick en så bra dag i alla fall.

//eva

Sandra sa...

Ja.. verkligen..
Det blev en bra semster ändå :)