söndag, januari 06, 2013

Vidrig efter-jul-julklapps-ångest

I helgen har jag städat och plockat undan julen här hemma. Förra året minns jag att vi hade kvar ljusstakar och sånt till mitten av januari, men i år kändes det skönt att städa bort det redan nu..

I samband med detta plockade jag undan allt Melkers Lego som barrikaderat vardagsrummet under en lång tid. Det var länge sen han lekte med det..

Jag plockade även undan Melkers julklappar som legat i vardagsrummet och lyfte upp dem på hans rum. Det är här ångesten kommer in.. Julklapparna som bara blivit liggandes.. som inte lekts med alls.. Legot är förvisso ihopbyggt, men sen då.. sen står det bara där..Fast det kanske är det som är vitsen, det är byggandet som är det roliga...

Nu fyller ju båda barnen år relativt snart, och jag som alltid tyckt det varit tråkigt med pengar och presentkort börjar gilla den tanken mer och mer..  Kanske mer upplevelser och sånt.. typ museumbesök, biobesök, resor.. Tål att tänkas på!

Dessutom går jag runt här hemma och tänker att vi har mycket saker som bara står, och som aldrig används.. En rejäl LOPPIS-tur i vår kanske!

Är det här typiska tankar så här i början av ett nytt år? Bort med det gamla liksom...

I morgon börjar vardagen igen - och det ska bli skönt!
Vi har verkligen tokslappat det här jullovet och jag nästan skäms över hur lite vi varit utomhus... Nåja!

8 kommentarer:

Anonym sa...

helt rätt! Upplevelser, hårfärg hos frissan eller fixa naglar eller sminkkurs? SÅnt borde de ju uppskatta nu! O rensa, GUD så skönt!!!!! O lego HAR bra andrahandsvärde!!! kram moa

Mon sa...

Inte loppis Sandra, spar nu vet ja... :) Ja du vet!

Kram & go natt

Jenny Bergvall sa...

Känner igen det där tankarna kring leksaker som redan ligger där och väntar på lek och som nästan glömts bort. Jakob ville sååå gärna ha ett microskåp, det har han tittat åt EN gång sedan julafton. Bio, lekland och upplevelser är nog skojigare egentligen. En glassmiddag kanske. Jag minns fortfarande den gången vi sket i middag och bara åt glass tills vi var mätta... o det var innan min OP så... Sånt oväntat kul uppskattas nog mer i längden.

Jenny Bergvall sa...

Jakob minns... skulle det stå, inte jag ;-)

Sabina sa...

Bort bort boooooort säger jag bara, rensa, sälj, släng!!!

Och prata med barnen/Melker om julklapparna som inte lekts med. Man lägger ner så ohyggligt mycket pengar på saker till barnen, nästan så att det inte är ok, då bör det uppskattas.

Kraaaaaaaaaaam

Marianne sa...

Kanske bättre att satsa på EN enda lite dyrare julklapp bara. Och då en som dom verkligen kommer att använda/leka med.
Ja, loppisrunda vore bra! Vi har ju en massa lådor med prylar som vi vill bli av med.
Kram

Anonym sa...

Loppis är kanon, Sabina och jag hade en kanondag i höstas, blev av med en massa, hade roligt och plus i kassan! Kram Rigmor

Josse sa...

Släng släng släng släng!!! Detta är min paroll, och idag åkte vi två-tre rundor till tippen och SLÄNGDE. Så skönt och välgörande.

KRAM!