fredag, februari 21, 2014

Florida dag sju - Discovery Cove

I dag var det dags för resans huvudattraktion - simma med delfiner. Vädret var inte riktigt på vår sida, men det var ok. Vi har haft runt 25 och strålande sol alla dagar innan, men idag var det lite mulet. 

Vi kom till Discovery Cove runt nio och började med att checka in. Det är en all-Inclusive-park så allt ingår. Toppen!
Vi åt en supergod frukost innan vi gick och bytte om till badkläder och våtdräkt/våtväst. Provade våtdräkt, men kände mig så sjukt obekväm i dem, spände åt i halsen så jag fick kräkkänslor. Så jag bytte till väst i stället.

Vi slog läger i solsängarna intill "sjön" där man kunde simma med fiskar och rockor. Fanns även hajar bakom glas, det var coolt! Häftig känsla att simma runt och ha en stor rocka simmande under sig!Intill där vi låg fanns en bar där vi kunde hämta slush, dricka, vin, drinkar, chips, nötter och godis. Så vi festade loss!

Gick sedan bort till Wind Away River?  Där var det runt 30 grader i vattnet.. Asskönt! 
Fanns grottor att simma in i, och även ett ställe där man fick mata uttrarna.

Det fanns även en lång slinga att simma, som Melker kallade äventyret. Fanns bland annat några vattenfall att simma igenom. Mysigt var det! 

1:30 skulle vi samlas för genomgång inför mötet med delfinerna! Tränaren drog reglerna som gällde och hur vi skulle bete oss i vattnet. Sen var det dags att gå ner till delfinerna. Vi var 9 stycken per delfin. Vi fick gå i vattnet och vänta där på delfinen. Vi blev tilldelade en delfin som hette Dixxie och var ledare i flocken.

Tränaren visade först upp delfinen, och berättade om henne. Sen simmade hon runt oss och vi fick klappa henne. Så himla mysigt!

Efter en stund fick vi gå fram en och en och pussa henne. Tänk att jag har fått en delfinpuss!
Melker ville inte pussa, så han nöjde sig med att stå intill.

Sen fick vi gå fram familjevis och fotas med delfinen.

Avslutningsvis fick vi åka med henne... Vi fick simma ut på djupare vatten och därifrån åka med henne in mot land. Höll fast i fenorna... Urhäftigt!!!

Melker ville först inte, men gick sen göra det på grunt vatten. Han var nöjd att han gjort det!

Det var en helt fantastisk upplevelse och jag är så glad över att få min dröm uppfylld!
Efter delfinäventyret åt vi lunch. Resten av dagen tillbringade vi i äventyret och i "fisk-sjön". Undervattenskameran användes flitigt! Så himla bra inköp!

Under dagen smet barnen iväg, tillbaka kom dom med ett delfinhalsband som dom köpt till mig. Gullungar ❤️
En helt fantastisk dag!

9 kommentarer:

Marianne sa...

Ja, vad härligt vi hade! Något att minnas när man sitter på sitt trista kontor på dagarna. Vill tillbaka snart eller helst nu!

Mon sa...

Så himla coolt & underbart att ni kom iväg. Härligt med en delfinbuss... :)
Kram!

Camilla sa...

Hej!
Hittade din fina berättelse här. Vi ska oxå till Discovery Cove, i juni, och jag har 1000 frågor men ingen att fråga. Skulle jag kunna få plåga dig med några av dem ;)
MVH
Camilla

Sandra sa...

Hej Camilla!

Vad kul att du gillade min berättelse :)
Fråga på du bara!

Hälsningar Sandra

Camilla sa...

Jag läste även om er övriga Floridavistelse och det såg toppenkul ut :)
Ang Discovery Cove (DC). Solskyddsmedel fanns där har jag läst mig till, men finns det tex spf 50? Vi ska till DC den första dagen i Florida och är scandinaviskt vintervita gissar jag :)
Lånade man snorkel och cyklop, eller ska man köpa det där? Köpte ni foton som "de" tog? Kostnad? Och sist men inte minst. Diskussionen går varm här om huvuvida :) vi ska köpa en undervattenskamera, eller ett "hus" till vår befintliga kompaktkamera. Vilken sort köpte ni? För jag såg att ni var nöja med den :)

Vår dotter är 10 år. Hur gamla är dina barn?
Har säkert ett gäng frågor till om Disney och Universal... Även där går vågorna höga i diskussionerna :D
Tack för att du tar dig tid :)

Sandra sa...

Jag minns faktiskt inte vad det var för styrka på solskyddet, har för mig att det var typ 30.. Man får inte använda egen på grund av att den kanske inte är "delfinsafe".. Iofs kan dom ju inte kolla upp om man har smort in sig innan eller inte...

Snorkel & cyklop får man låna på plats, så det ska man inte ta med sig.

Vi köpte bilderna, tror det gick på någon tusenlapp. Vi köpte alla bilder brända på en cd, det gick ju att bara köpa enstaka bilder också.

Vi spontanköpte en sån här http://www.nikon.se/sv_SE/product/digital-cameras/coolpix/waterproof-shockproof/coolpix-aw110 innan resan - och det är vi grymt nöjda med! Använde den massvis under resan!

Tyvärr fick man inte använda egen kamera under delfinsimmandet.

Våra barn var nästan nio och nästan tretton när vi åkte. Nioåringen ville först inte vara nära delfinen själv, men gjorde det ändå sen - och det är han jätteglad för nu i efterhand :)

Fråga på du om Disney & Universal så svarar jag så gott jag kan :)

När åker ni?
Vi åker tillbaka i juni :)

Camilla sa...

Mersmak :)
Vi åker 12 juni. Första natten i Miami, sen till Orlando 1 vecka, Sarasota i 4 nätter, Fort Lauderdale 4 nätter och grand final Key West, på ön Marathon i 2 nätter.
Vad gäller Disney vs Universal så förstår jag att ni uppskattade Universal mer. Tyckte även barnen det var bättre? Orlandoveckan är så späckad så vi kommer att vara utbrända efter den :D och då känner jag att jag vill använda dagarna med kvalitet. Dottern är tokig i djur, så förutom DC är Seaworld och Animal Kingdom prioriterat. Även Kennedy Space center. Och sen var 4 av 7 dagar "paxade"... Gud förbjude trötthet eller sjukdom ;)
Magic Kingdom i all ära, men är det värt en dag? Jag vet ju inte eftersom jag inte varit där, å andra sidan så misstänker jag att även vi kommer att få mersmak och åka dit igen :)
Ska ta mig en närmare titt på kameran :)
När i juni?

Sandra sa...

Vad komiskt - då åker vi samtidigt, och är i Orlando samtidigt :) Kanske möts på vägen till/från Key West då :)

Ja, vi gillade alla Universal mera - och det blir också dit vi återvänder denna gång.

Alltså Magic Kingdom är ju häftigt att se, att se det berömda Disney-slottet osv - men jag skulle hellre valt Universal. Men det beror ju lite på hur man är - om man gillar Disney-figurerna eller Universal-figurerna bäst :) Universal har massa häftiga åkattraktioner och 4D-grejer som var sjukt häftiga.. Disney har ju mer för lite mindre barn.

Vi hade också späckat schema i Orlando.. Blir nog gärna så... Bra att börja med - så kan man vila lite mer sen när man åker vidare..

Vi har nästan lika späckat denna gång :)

Camilla sa...

Flyger ni direkt eller hur går eran rutt? Vi flyger från Göteborg, via London till Miami, och likadant fast tvärtom :D hem.
:) Tackar för all info för denna gång. Lovar inte att du får vara ifred i framtiden, utan kanske hör av mig igen ;) .
MVH
Camilla