fredag, oktober 26, 2018

New York Dag 2

Dag 2 vaknade jag tidigt... redan 3:30... och kunde inte somna om. Sen vaknade de andra en efter en och vid 5:30 var alla vakna, och låg och väntade på att vi skulle gå ner och äta frukost.

6:30 var vi på plats vid frukosten. Märkligt nog så träffade vi på en annan Märsta-familj vid frukosten! Vad är oddsen för det? Att vi hamnar på samma hotell?

Det är inte så vanligt att det ingår frukost på hotellen, men det gjorde det här. Frukosten var helt okej, hade kanske inte tänkt att äta på hotellet varje dag - men med tanke på hur jäkla dyrt det är med mat i NY så kändes det som en bra idé att ändå äta det som bjöds.

Första dagen hade vi bokat Empire State Building. Vi såg till att vara på plats där redan där de öppnade, då var det knappt någon kö alls. Så redan strax efter 8 var vi uppe!

Jag hade varit lite nervös innan, då jag är duktigt höjdrädd - men jag var faktiskt inte det minsta rädd. Melker däremot tyckte det var lite småläskigt..

Vi var uppe en stund och hann fota alla vinklar och vrår. Det är ju en grymt maffig utsikt!Träffade på några kompisar utanför vårt hotell :)Efter besöket uppe i Empire, så tog vi tunnelbanan till Brooklyn.  


I Brooklyn hamnade vi helt oplanerat på Dekalb Market Hall. Vilken pärla! Tyvärr var vi lite tidiga där, och det var för tidigt för lunch - annars hade vi gärna ätit där. Nu fick vi nöja oss att gå runt och kolla och insupa den härliga atmosfären. Sedan tog vi oss mot Brooklyn Bridge, vilket var målet - att gå över den och fota fota fota..


Åter på Manhattan så åt vi lunch på Pret. Varsin sallad blev det, och en macka för Melker.
Sen var det shopping som gällde.... vi vandrade hela vägen upp till vårt hotell. Var helt slut i fötterna efter denna vandring.. 32 000 steg hamnade vi på denna dag.


Middag åt på vi The Counter, det blev hamburgare för oss alla.Vi avslutade kvällen uppe i Empire igen, för att få se staden i alla neonljus. Mäktigt!
Nu var det däremot lite kallt och blåsigt, och vi var trötta - så vi var inte uppe så länge. 
Vi gick hem och la oss runt 22.Inga kommentarer: