onsdag, november 02, 2005

Stinsen och besök hos morfar

I dag var jag och Melker och lämnade Mathilda på dagis. När vi kom hem sen igen så gav vi oss direkt ut på promenad. Samma runda som i går, en timma tog det. I dag sov Melker vidare när jag kom hem. Han sov sammanlagt 1 timme och 45 minuter. Välbehövligt!

När vi hade hämtat Mathilda åkte vi och hämtade upp mormor. Åkte till Stinsen där hon skulle byta ett par byxor. Typiskt nog så hade byxorna inte kommit in än, så det blev inget byte. Vi gick runt och kikade lite i de andra affärerna och jag köpte ett par strumpbyxor till Melker, ett par byxor till Mathilda och så hade äntligen Sybarit-spelet kommit ut, så då köpte jag det med. Mormor bjöd dessutom oss på lunch!

Strax efter två vände vi hemåt. På vägen hem stannade vi hos morfar på Löwenströmska. Mathilda ville först inte gå upp till honom, men vi fick locka med glass och en tidning. När vi kom upp till morfars sal så var han inte där. Fick höra att han var på sjukgymnastik, så vi satte oss och väntade. Efter en stund kom morfar inrullandes i rullstol som han minsann körde själv! Han blev jätteglad över att se oss. För Mathilda var det nog positivt både att hon var där innan han kom in i rummet, och att han satt i rullstolen. Hon satt och kikade på honom en stund innan det slutligen släppte. Så himla skönt att se! Hon pratade på som vanligt, berättade saker och visade saker. Morfar "sjöng" lite för henne och då sa hon lite halvt fnissande "Sjunger du för mig?". Det lät så gulligt... Jag kände mig så himla lycklig över att hon var så här... Det har kännts lite jobbigt att hon inte vågat sig fram till honom - även om jag helt klart har förståelse för det. Vi var där lite över en timme och morfar var pigg ända tills det var dax att gå, då blev han trött. Det var ett bra och lyckat besök!

Kvällen har varit som vanlig - sömnfight med Melker...
Helt vanlig var den ju förstås inte - jag har lyssnat på Kent's nya EP "The Hjärta & Smärta EP". Såklart var det härlig lyssning... Kent är ju alltid Kent.

Inga kommentarer: