söndag, augusti 05, 2007

Helgen

I fredags eftermiddag hämtade vi Mathilda från dagis för allra sista gången… Stort! Hon hade med sig blåbärsmuffins och bjöd sina kompisar på sin sista dag. Hon hade även under dagen gjort en jättefin almanacka med nedräkning inför Kreta-resan. Hon var jättestolt över den och satte upp den på väggen brevid sängen när hon kom hem. Där ska nu varje dag kryssas över tills det är resedax.

På väg hem från dagis ville hon bestämt att vi skulle åka och handla skolstartsgrejer.. Vi försökte få henne att vänta ett tag med det, men det var visst bråttom… Så efter att vi hade lastat ur bilen så åkte jag och Mathilda i väg igen. Vi åkte till bokhandeln på centrum och köpte pennskrin, block och en pärm. Åkte sen hem och fyllde ryggsäcken och sen kände hon sig redo för skolan :)


Lördagen var helt tom och det kändes nästan lite udda... Sällan man har helt oplanerade dagar och ja blev stressad till en början och tyckte nog att man borde göra något, men kom sen på att man faktiskt kan få vara helt ledig en dag... Skita i alla krav och måsten...

Mathilda fick besök av Anton på förmiddagen. Efter ett tag ville dom gå och plocka blåbär, så jag och Melker hängde med dom ut i skogen. Gick sen hem och åt lunch med blåbär och mjölk till efterrätt. Sen kom Antons mamma och hämtade med dem båda hem till Anton, så fick dom leka där på eftermiddagen.

Micke, Melker och jag åkte en tur runt Arlanda på eftermiddagen och kollade på flygplan. Åkte sen hem och åt middag, grillat, och strax därefter åkte jag och hämtade hem Mathilda igen.

I dag har vi först varit hemma hos mamma & pappa på fika. Sen åkte jag och barnen hem till Marianne & Tiger i Stockholm. Där har vi haft en jättemysig dag! Först gick vi ned till Mälaren och badade och hade det mysigt där, sen gick till Fredhällsparken där barnen återigen badade och så grillade vi korv. Jättemysigt helt enkelt!

I morrn ska jag upp tidigt och ut och gå med mamma & pappa... Sen ska Melker lämnas ensam på dagis, för i morgon börjar Mathildas fritidsinskolning. Spännande!

Några foton från dagen..
Melker blev mest terroriserad av kameran denna dag :)











Inga kommentarer: