tisdag, oktober 28, 2008

Junibacken, ridning, simning och middagsgäster!

Natten mellan lördag & söndag hade jag svårt att sova. Jag var själv hemma med barnen, och när jag sover själv med dem så har jag dem alltid i vår säng från scratch.. Känns bäst så :)

Denna natt blåste det rejält ute, och delvis därför hade jag väl svårt att sova. Tänkte mycket på Sandra & Nicklas och lilla Max oxå.. Sen så hade jag ju sovit en stund i samband med nattningen, så det var väl inte så konstigt kanske?!
Minns att klockan var 1:40 sista gången jag kollade på den.

På morgonen vaknade barnen vid sju, och efter att ha ställt tillbaka klockan så var den alltså bara sex. Funderade över vad vi skulle fördriva förmiddagen med, och kom på att ett besök på Junibacken skulle kunna vara nåt. Barnen nappade direkt!

Strax efter nio åkte vi hemifrån. Tänkte att då är vi på Junibacken när de öppnar och kan lätt glida in... Vi blev lite sena och när vi kom dit strax efter tio visade det sig att fler tänkt samma tanke som jag denna regniga och trista höstdag... Säkert var det fler barn än mina som vaknat extra tidigt denna dag oxå.. Det var låååång kö och det gick himla segt. Vet inte vad det berodde på?!

Nåväl, halv elva var vi inne och hade hängt av oss kläderna. Började med Sagotorget och där tänkte jag ta lite kort. Saknade sista bilden till fotoalmanackan som skulle göras klar under söndagen, så därför tänkte jag passa på att få den bilden på Junibacken. Nu visade det sig att någon varit på kameran och fipplat med inställningarna... Hur jag än försökte - samtidigt som jag skulle hålla koll på var Melker tog vägen - så fick jag inte ordning på det. Jäklar så irriterad jag var.. Funkade att ta okej foton i porträttläget, men jag vill kunna ta bilder på barnen när dom rör sig. (Väl hemma sen så plockade jag fram manualen och det visade sig vara hur enkelt som helst... och jag hittade en massa nya funktioner som jag missat :)

Efter en stunds lek på Sagotorget skulle vi gå upp till Villa Villekulla. Enligt hemsidan så skulle inte Elsa Beskow utsällningen var klar än, men det var den visst! Det var jättefint och mysigt så vi stannad där i stället. Perfekt då de flesta andra var på föreställning vid Villa Villekulla. Barnen kunde leka rätt fritt utan att jag behövde vara alltför orolig för att tappa bort framförallt Melker... Han sticker ju bara rätt vad det är.

Gick sen upp till Villa Villekulla en stund, och sen ner och åt mat igen. Det var en prövning... Hur mycket folk som helst och till en början hittade jag ingenstans att sitta.. Men till slut hittade vi ett rangligt bort där vi fick balansera brickorna. Barnen åt köttbullar och jag åt en tonfiskmacka.

När vi ätit klart var det Pippi-föreställning vid VV, så vi gick dit. Smällfullt med folk så det gick inte att se nåt. Gick ner till Beskow-utställningen och lekte där i stället innan det var dax att ge sig av hemåt.

Vi kom hem strax efter ett, och en kort stund efter kom Micke hem. Vi drack en kopp kaffe ihop, och sen var det dax att åka till stallet med Mathilda.
Mathilda fick välja häst först och valde Jeppe, shettisen. Det var lätt att komma upp på honom - men desto svårare att försöka rida lätt när man travar... Så till nästa vecka kommer hon nog inte välja honom igen. Mathilda verkade nöjd och glad efter lektionen. Extra nöjd var hon nog när mormor & morfar överraskade med att komma och titta!

Jag är nästan lite avis när hon rider... jag blir så grymt ridsugen igen!

Under tiden vi var i stallet så var Micke & Melker på simning. Melker var återigen anmäld till Simlekis, iom att det var det som fanns för hans åldersgrupp. Simgrupp får man börja i när man fyllt fyra står det på hemsidan.

Men Melker är en liten vilde i vattnet och simfröken undrade om det inte vore mer passande att låta honom gå simgruppen i stället, så från och med nästa söndag så får han vara med i den.

Mathilda ville absolut att mormor & morfar skulle följa med oss hem, och då det visade sig att dom skulle äta lax precis som vi, så bestämde vi oss för att äta ihop. Trevligt med en spontan söndagsmiddag!

När kvällen kom var vi alla trötta, och det blev en tidig kväll. Välbehövligt!























9 kommentarer:

Camillas dagar sa...

Hej Sandra! Tack så mycket för kommentaren hos mig. Jättekul! =)
Jag antar att du ser fram emot boxen i dag. :) Från början hade Håkan Hellström sin spelning i Gävle nu på torsdag, men den flyttades till februari i stället. Suck...
Däremot såg jag honom i Visby i somras och han är ju superduktig och bra. :) (Och söööt). Antar att du såg dokumentären om honom på TV i går?
Har du sett kent live? Det är bland det bästa man kan uppleva tycker jag. :)
Söta bilder från Junibacken. Linda berättade i går att de varit där med sina barn i somras och att det var riktigt mysigt där.
Kram och ha en fin dag!

Camillas dagar sa...

(Jag har problem att lämna kommentarer här... testar för 3:e gången nu...)

Men hjälp 20 eller 21 konserter! Där ligger jag verkligen i lä! Jag har sett dem 7 gånger och senaste var i Norrköping i augusti. Tog massor av bilder och har även 3 st Youtubefilmer länkat från min blogg ifall du vill kika. =)
Ja... Jocke Berg = kärlek! ♥
Gud så kul at ha hittat en lika kentgalning som jag, dig får jag aldrig "tappa bort". =)
Nu ser vi fram emot boxen i dag. =)
Jo, jag upptäckte också Håkan Hellström sent, nog nu med senaste skivan i våras. Tyckte mest att han skrek och sjöng falskt förut.
Nu tycker jag att han är snäppet under kent bra, riktigt bra! Har skaffat alla hans gamla skivor och insett att han gjort massor av bra låtar genom åren.
Stor kram!

Anonym sa...

Vad kul ni verkade ha på Junibacken...och säkert en jättetrevlig tisdag för då bakade ni ju så gott, TACK säger Anna & Marie

Camillas dagar sa...

En sak till bara, innan jag ska ge mig för i dag...
De signerar skivor man beställt från Bengans eller cdon.com. =)
Ett tips bara.

Anonym sa...

Vilka fina bilder på barnen från Junibacken:) Mysigt att åka dit när vädret inte är det bästa, kul sysselsättnig...Har lyckats hitta hem helt utan vilsekörningar:) Ganska bra gjort med tanke på lokalsinnet!
Tack för tårtfikat, det var gott som lunch:) Ha det så bra o hälsa familjen!
Kram kram //Heli

Anonym sa...

Vilken tid är det Mathilda rider på söndagar? Lite sugen på att följa med ut nångång om jag får.
Va ju där i våras med Jeanette & Tess men det gör ju inget.. :)
Vi hörs, ha d bra! Kram
PS. Träffa din man på Maxi idag.

Anonym sa...

Åh, vad härligt med Elsa Beskow-utställning. Vad mysigt det ser ut.

En festlig grej. Emil hade på sig precis en sån där tröja som Melker har på sig när vi var på Junibacken förra året. Coolt!

Kram Linda

Anonym sa...

Men vilka TOPPENFINA bilder! Det ser ju hur mysigt som helst ut på Junibacken, måste åka dit med barnen nån gång!

Sandra sa...

Nämen vad kul att Anna & Marie varit här och lämnat en kommentar! Jag kunde först inte koppla vilka det var som skrivit, men kom sen på att det ju är Mathildas fritidsfröknar!

Heli:
Vad bra att du kom hem ordentligt! Jättekul att du kom förbi och fikade med mig!
Ha det så kul på praktiken nu!

Linda & Jovi:
Ja, Junibacken var verkligen jättemysigt! Komiskt att Melker hade lika tröja som Emil vid besöket på Junibacken!

Kram på er alla!