lördag, januari 03, 2009

Dagens boktips

Fick i somras en bok av Micke som han köpte rent spontant. Den låg i nån fyndlåda, tror det var 2 för 99:- En för mig helt okänd bok, och jag fick för mig att den var trist då den var rätt ny men ändå låg i en sån fyndlåda.

Boken var Skumtimmen av Johan Theorin. Den har legat på mitt sängbord, och jag har inte prioriterat den. Nu i julklapp fick jag Nattfåk av samma författare. Det visade sig vara ett helt oplanerat inköp.. Micke hade ingen aning om att han köpt den första boken till mig, utan han hade bara sett den här och fastnat för den.

Mamma sa direkt : Åh... den där vill ju jag ha. Hon hade läst Skumtimmen och gillade den, så därför hade hon önskat sig denna bok. I nästa paket mamma öppnade låg samma bok :)

Hursomhelst så satte jag då på juldagen i gång att läsa Skumtimmen.. har inte kunnat släppa den sen.. Det var en bok i min smak...

Påbörjade Nattfåk i måndags kväll och i tisdagds kväll (eller natt... ) läste jag ut den...
Det här var böcker helt i min smak och nu längtar jag bara efter flera!

En annan serie böcker jag gillar är Anne B Radges böcker; Berlinerpopplarna och Eremitkräftorna. Har just påbörjat trean; Vila på gröna ängar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh...jag längtar efter trean! Tills du är klar börjar jag på Nattfåk!
Nu ska jag också hoppa i säng. Klockan är myyycket.
Puss

Camillas dagar sa...

Vad bra med lite nya boktips. Jag har sett de böckerna med honom, men inte läst dem. Ska inhandlas vid nästa bokshopping från AdLibris.
Hur går det med köpstopp och godisstopp? Jag har ju ätit godis en kväll, men annars har jag inte handlat ett dugg faktiskt (förutom mat och en bukett tulpaner).
Kramar!