lördag, januari 03, 2009

Lördag

I dag har Micke haft inventering på jobbet, så han steg upp strax efter fyra. Puh!

Jag och barnen sov vidare till halv nio. Skönt!
Åt frukost, och plundrade sedan granen. Fanns i och för sig inte så mycket att plundra den på, men ändå... Den är puts väck nu i alla fall. Skönt!

Det mesta av julen är nu borta, men ljusstakarna här nere för stå kvar ett tag till. Gillar det mysiga skenet...

Vid tolv kom mamma hit och tillsammans gick vi hem till Emma och lämnade av Mathilda där. Sen gick mamma, Melker och jag tillbaka. Hade tänkt kolla om en dagiskompis till Melker var hemma, för han är sååå leksugen, men deras hus såg väldigt öde ut så vi struntade i att ens försöka ringa på. Gick med mamma hem och fikade med henne och pappa i stället.

Vi var kvar tills strax efter två.
Vid fyra ringde Mathilda och frågade om Emma fick sova här. Sa först nej, men ångrade mig och sa okej - om dom gick med på att lägga sig hyfsat tidigt.

Strax efter fyra kom Micke hem och en stund senare dundrade tjejerna in.
Halv sex kom mamma och pappa hit och åt middag med oss. Trevligt!

Vi åt grillad tonfisk med sötpotatis, rostad paprika och tomatvinägrett. Mumsigt!

Strax efter nio la sig tjejerna. Vid halv tio skulle dom läsa i sina böcker, och efter det blev det knäpptyst. Räknade med att dom somnat... Gick upp och kollade till dom vid halv elva... Emma sov - men Mathilda låg och läste "Du kom ju aldrig och sa till om att vi skulle släcka..." Hon har blivit helt läsgalen nu under jullovet. Vet inte hur många böcker hon hunnit med att läsa. Jättekul!

Just nu läser hon "Mysteriet med den försvunna Mathilda". Den lånade hon på biblioteket i går och nu har hon snart läst ut den. Annars så läser hon Sune-böckerna, Älv-serierna och Sigge-blckerna just nu.

I morrn ska jag smita hemifrån. Måste verkligen jobba, så jag åker in till kontoret och sätter mig. Trist, men nödvändigt...

Inga kommentarer: