söndag, november 22, 2009

Begravning

I fredags var det då dags för farmors begravning.

Vi kom i väg hemifrån strax efter åtta. Stannde till vid Stafsjö och lekte en stund vid Bamselekplatsen innan vi gick in och fikade. När vi satt och fikade kom även mamma och pappa dit och fikade med oss.

Vi åkte vidare ner mot Linköping. Var där strax efter elva. Köpte rosor på Maxi och Happy Meal på McD innan vi gick upp till farmors lägenhet. Mamma och pappa var redan där.

Barnen åt, och sen bytte vi om och gjorde oss klara för att gå till kyrkan.
Kyrkan ligger alldeles i närheten av farmors lägenhet.

Begravningen blev fin och stillsam. Båda barnen skötte sig jättefint, Melker var lite sprallig men det gick ändå bra. Mathilda satt stillsamt och lyssnade och sjöng med i psalmerna. När det var dags att ta avsked så la barnen varsin teckning till farmor på kistan..

När vi kom ut ur kyrkan så blev Mathilda jättelessen. Hon hade hållt gråten inom sig.. skruttan!Det kändes jättefint att ha barnen med, och jag är glad över det beslutet!
Kändes även bra att både prästen och begravningsentreprenören uppskattade det.

Mamma har skrivit mer om begravningen i sin blogg.
Lånade med en bild därifrån...Efteråt tömde vi det sista ur lägenheten.
Kändes knäppt att göra det direkt efter begravningen, men vad gör man???

Vi lämnade Linköping vid halv fem ungefär, och begav oss mot Nävekvarn. Stannade till hos Åsa med familj och åt fredags-tacos! Mumsigt.. Sen var vi trötta som sjutton allihopa så vi var väl inte så jättesällskapliga.. men men...

Vi lämnade Nävekvarn strax innan nio och åkte hemåt. Var hemma halv elva.

Inga kommentarer: