tisdag, april 12, 2011

Kalashelg

I lördags förmiddags var det städ och fix här hemma. Micke åkte i väg och handlade lite, och köpte även med sig lunch från McDonalds hem.

Vid tvåtiden kom Åsa, Thomas, Thindra & Theo hit. Drygt en timme senare kom även Marianne, Sebastian & Tiger och strax därefter kom mamma, pappa, Nicklas, Sandra & Max hit.

Det var dags att fira vår lilla sexåring än en gång :) Han fick Ninjago Lego, en bamsestor förpackning Star Wars Lego, en mini-trick-cykel och en motorcykel och några hundralappar! Han blev överlycklig vår pengatokiga kille :)

Det där med att fika hade han inte alls tid med.. Han och Tiger satt tillsammans i köket och byggde Lego medan vi andra satt och fikade.. Han kom ut en snabbis och blåste ut ljusen på tårtan och sen direkt ut i köket för att fortsätta byggandet..


Mamma, pappa, Nicklas, Sandra & Max stack väl hem runt fem eller nåt sånt. De andra stannade kvar och vi hade en härlig kväll tillsammans.

Mathilda var lycklig över att få träffa Theo igen.
Det var länge sen sist - och han hade ju blivit en stor liten kille som snackar som tusan!

Marianne, Sebbe & Tiger åkte hem vid halv elva och i samma veva gick jag och barnen och la oss. Även Åsa la sig då, medan grabbarna satt kvar uppe och gaggade en bra stund till...

På söndagen vaknade vi runt halv åtta, och det var bara att hoppa upp direkt. 
Frukost och förberedelser inför det sista kalaset.

Halv tio åkte vi ner till Sätunaskolans gympasal och började förbereda inför Melkers kalas. Vid tio ramlade ett gäng kompisar in och sen var det full fart i två timmar.

Snurra flaskan är ett stående inslag på barnens kalas


Fikapaus...

... och glasspaus

Melker var lite för trött och hade några små bryt under kalasets gång, men det gick över rätt snabbt.. 

Vi avslutade med en fotbollsmatch - barn mot vuxna.
Roligt!

Jag hade gjort ett försök att göra en pinjata.. och barnen fick slå ett slag var och det gick bra till en början.. När nästan alla hade slagit varsitt slag så var det ett av barnen som gick bananas och slog hejvilt på den och sen var det slut med det.. Melker blev helt förkrossad.. Han hade ju velat vara den som slog sönder den.. Kanske inte helt genomtänkt av mig.. men men..


Eftermiddagen blev ganska lugn.. jag och barnen gick upp till lekparken hos mamma & pappa och där träffade båda barnen kompisar som sedan följde med oss hem en stund.

Vi avslutade med en extremt tidig nattning.. Mycket skönt!
Sammanfattningsvis - en intensiv men mycket trevlig helg!

3 kommentarer:

josefina sa...

jumpakalas är kul! kan behövas en stor jumpasal för barn med mkt spring i benen! kram!

Sabina sa...

Men vilket toppen kalas;) Kul kul kul men brukar vara skönt när det är över;)

Som sagt en intensiv helg men säkert super trevlig.

Kramkramkram

Sandra sa...

Japp, det var toppenkalas!

Skönt att slippa ha det hemma - och mycket roligare, billigare och skönare än att ha det på typ Barnens Djungel!

Kan tänka mig att köra en repris nästa år :)

Kram kram!