onsdag, juli 13, 2011

Kolmården

Klockan sju gick vi upp och började fixa matsäck och frukost. Vid halv tio lämnade vi Nävekvarn och åkte till Kolmården. 

Vid tio öppnade dom, och då var vi på plats. Mycket bilar som sjutton på parkeringen redan och långa köer till biljettkassorna.. Då kändes det gött att ha köpte biljetter i förväg. Bara att knata in...


Vi valde en helt annan strategi därinne oxå.. I stället för att börja med Bamses värld som vi brukar så gick vi andra varvet runt. Barnen lekte en bra stund inne på Kulmården och sen gick vi bort mot öknen och satte oss ner för att äta lunch.


Vi fick lunchunderhållning av några åsnor som var lite *ehrm* sugna på varandra kan man säga...Fortsatte sen vidare förbi elefanterna, savannen, aporna och till sist var vi framme vid delfinariet. Där skulle det åkas Delfinexpressen..
Mathilda, Thyra, Thindra och jag åkte först. Melker vågade inte.. men jag såg att han hemskt gärna ville.. Efter vårt åk blev han lite lessen för att han inte vågade, men jag lyckades övertala honom att testa - och han tyckte det var skitroligt! Så det blev ännu ett åk..

Klockan två hade vi förbokat platser till delfinshowen - så det var bara att glida förbi den långa kön.. Urskönt!

Jag gillar delfiner väldigt mycket.. blir lika fascinerad varje gång.. Min målpresent till mig själv - när jag når min målvikt - är att åka till Kolmården och träffa delfinerna i "Närkontakt Delfin"..  Det har jag haft som mål i många år - och nu är det inte så superavlägset längre...

"Simma med delfiner" får jag väl önska mig i 40-årspresent.. Tanken är att fira den dagen i Florida.. Nu är det ju ett bra tag kvar - men jag gillar att planera :)

Efter delfinshowen skulle vi åka ett sista åk i delfinexpressen, men då var den stängd på grund av tekniska problem. Vi tog en fikapaus innan vi gick vidare till Safari..


Till Safari var det sjukt lång kö.. men den var väl dold i en labyrint.. Vi stod och köade i en timme och tio minuter. Så fort jag satt mig i vagnen så undrade jag vad fasiken jag givit mig in på.. Jag är ju höjdrädd för sjutton..  Den första biten var VIDRIG! Tack och lov så blev det bättre sen... sen var det bara slutet som var VIDRIGT..


Efter Safari tog vi en glasspaus innan vi gick vidare.. Dagen gick fort och det blev lite bråttom om barnen skulle hinna leka i Bamses värld.. Så sista delen fick liksom springa igenom..


En halvtimmes lek hos Bamse blev det innan det var dags att lämna Kolmården. En toppendag hade vi! Barnen var helt fantastiska och vi kom fram till att nyckeln var nog att vi hela tiden förekom hungern.. Bra jobbat :)

Vi avslutade dagen med tacos ute i stugan hos Åsa & Thomas. Sen åkte vill Morotsstaden och sov där. Andra natten blev betydligt bättre!

4 kommentarer:

Sabina sa...

Låter som en riktigt toppen dag;) Sånt är bra för tålamodet;)
Tur du fick sova bättre andra natten oxå, en natt fixar man ju men två är svårt att ta igen.

Super fina bilder å du, DU e skitasnygg.

Kraaaaaaaaaaaaaaam

Mon sa...

Härligt & kul med Kålmården verkligen!!!! Och toppenväder!!
Duktig du är som trotsade höjdrädslan, sånt måste man göra ibland. :)
Kram på dig!

Marianne sa...

Kul att det gick så bra med alla barnen på Kolmården.
Fina bilder på er alla.
Puss

Sandra sa...

Sabina:
Japp, det var en kalasbra dag!
Tack ska du ha SNYGGING!

Monica:
Mmm.. det var en toppenbra dag!
Mja.. det är väl både bra och dåligt. Det är INTE bra när man tvingar sig upp och sen håller på att få fullständig panik inför barnen.. Jag kan liksom inte hejda mig om paniken slår till fullständigt. Jag gör aldrig mer om det. Det är en sak som är säker..

Mamma:
Ja.. överraskande bra gick det!

Puss på er!