lördag, december 24, 2011

Dan före dan...

Bestämde mig till slut för att vara ledig denna dag.. Barnen skulle vara hemma och jag skulle jobba hemifrån var tanken - men jag ångrade mig.. Jag unnade mig en ledig dag i stället.

Vi tog det lugnt i morse. Åt mysfrukost, spelade "Den försvunna Diamanten" och tittade på två avsnitt av julkalendern. Mys helt enkelt!

Sen blev det snabbstädning. Ingen jäkla rejäl julstädning här inte. Rätt skönt och befriande att jag inte känner kravet på att det måste vara perfekt!

Vid lunchtid åkte vi till Steninge Slott. Åt lunch där - jag åt en alldeles för dyr jultallrik. Överpris minst sagt.. men men... Tittade sen runt lite på julmarknaden, men det var inte mycket att ha där... köpte med mig ett te hem i alla fall.

Åkte sen vidare till gammelmormor & gammelmorfar. Lämnade över julklapp och en påse med saffransskorpor. Stannade och fikade en stund innan vi åkte vidare..

Gammelmorrfar & gammelmormor
och Melker som vägrade vara normal....

Skulle lämna in några grejer hos mamma & pappa också, och så blev det att vi stannade där och fikade oxå.

Kände en lätt stress ett tag då klockan passerade fyra och vi inte fått upp granen än.. men det gick bra det med :) Granen kom upp och barnen pyntade den..  Fram med några tomtar här och var, så nu har vi lite julkänsla i alla fall...


En ny julkula blidde det i år

By the way så försvinner just i detta nu den lilla snö vi haft.. det är 5,6 plusgrader klockan elva på kvällen dan före dopparedan.. Märkligt!

Kvällen blev lugn och skön. Jag och barnen kollade på Smurfarna en stund.. jag somnade förvisso och barnen lessnade... Micke kom hem vid halv åtta eller nåt.. och i morrn ska han jobba igen.. Tråkigt!

Vi fick ta en mysig skinkmacke-fika nu på kvällen istället som kompensation för att det inte blir någon frukost tillsammans i morse..

Nä.. nu är det dags att krypa ner i sängen. Gissar att barnen vaknar tidigt i morgon...
GOD JUL på er allesammans!

3 kommentarer:

Vera sa...

God jul fina vän!

Vi kommer gärna över till er på söndag om det ff passar. Vi hörs av.
Kramar i massor!

Mon sa...

Ha en rikigt GOD JUL nu där hemma!!!! Kram

Josefina sa...

Mysiga bilder och trevlig dag med släktingar, gran och slott. Tråkigt att inte jultallriken höll måttet. Att det ska vara så svårt liksom!

Här blev det också snabbstädning, och det räcker ju alldeles utmärkt. Huvudsaken att mys-faktorn finns där, och gemenskapen, och en tomte här och där. Kram!