måndag, december 26, 2011

Julen 2011

Sådär.. då var julhelgen slut!

På julaftonsmorgonen studsade barnen upp strax innan sju.. I julstrumporna låg varsin karta som ledde dem frm till sina morgonklappar. Mathilda fick två "The Sims"-spel (varav ett inte funkade..) och Melker fick Skylanders till Wii. Melker var överlycklig och överöste mig med fina ord ♥

Jag försökte ligga kvar och dra mig så länge som möjligt, men vid åtta var jag uppe..
Det blev frukost, lite spelande och slappande innan vi gjorde oss klara för att åka och handla lite. Micke jobbade ju, så vi åkte upp till honom och hälsade på och handlade..

När vi skulle åka hem så blev det en spontanlunch på McDonalds. Mycket bekvämt sådär på julafton :) Vi var typ ensamma där.. lugnt och skönt!

När vi kom hem så hade jag inget att göra, inget som skulle förberedas eller fixas.. så jag la mig helt sonika i soffan. Väldigt annorlunda - men mycket skönt! Låg och slumrade nån timme innan det var dags att göra sig klar och åka iväg upp till Sandra, Nicklas & Max där vi skulle fira jul. Micke kom för övrigt hem under tiden som jag låg och slumrade...

Försökte få till några fina kort på barnen innan vi åkte..
Det gick sådär...


Hos Sandra, Nicklas & Max var även mamma & pappa samt Sandras mamma Birgitta och hennes man Roger.

Det blev en mycket trevlig julafton med god mat, tomtebesök och fina julklappar.
Jag hade tydligen varit väldigt snäll i år då jag fick min älskade Assistent, Håkan-boken "PS Lycka till i kväll", biljetter till Spamalot, boken "Vitt begär" och presentkort på Ticnet (som jag använde till biljetter till Jesus Christ Superstar).

Ska försöka minnas vad barnen fick....
Melker fick; en Onepiece, två tröjor, en Lego Star Wars film, Playmobil skateboard-set, Lego, två böcker, Kalaha, ett Pettson & Findus spel, Lego, Hits for Kids CD.

Mathilda fick; Harry Potter dvd-box, tre tröjor, trosor, smink, Just Dance till Wii, Alias-spel, en bok. och en locktång.

Kanske har jag missat något?!

Vid elva var vi alla trötta och packade ihop och åkte hemåt.

Julbordet dukas fram

Pappa, Micke & Mathilda inväntar tomten...

Tomten är här!

Melker får paket

Melker läser - och Mathilda delar ut

Juldagen blev till en början lugn och slapp. På kvällen hade vi familjen Krogius över på julbords-rest-middag. Dom tog helt sonika med sig sina rester och kom över, och så plockade vi fram våra rester. Det blev ett komplett julbord typ...

Vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans ♥

I dag är det annandagen, och även den har varit lugn. Melker har haft en kompis här större delen av dagen. På eftermiddagen kom farmor & farfar hit och firade jul. Barnen fick sängkläder, skridskor och presentkort på kläder. Vi fick även ett labyrint-spel och lotter - vann 50:--

Vi skippade julmaten i dag och åt en Boeuf Herngren istället. Gott!

Nu är julhelgen slut och i morgon väntar jobb igen.. Jag kommer dock att jobba hemifrån så att barnen kan vara hemma. Det blir bra!

3 kommentarer:

Josse sa...

Myyysigt! Och vilken cool tomte. :)

Mon sa...

Låter som en mycket lyckad & lugn julhelg, härligt!
Jag håller med Josse, cool tomte med solbrillor! :)

Sabina sa...

En riktigt härlig jul hör och ser jag, precis som det ska vara ;)

Kraaaaaaam//sabina