onsdag, december 07, 2011

London dag 3

Även denna dag började med hotellfrukost. Vi hade först tänkt vara lite snåla och gå iväg och köpa frukost.. men sen ändrade vi oss.. Det var ju bekvämare att äta på hotellet!

Efter frukosten tog vi oss i väg till Harrods. Det måste man ju få uppleva tänkte vi.. Det var fler än vi som var där denna dag... Vi började på leksaksavdelningen, och det blev en liten besvikelse när man se att samma saker som dom sålde på Hamleys - exklusivt för Hamleys - såldes på Harrods och dessutom billigare. Harrods som ska vara så dyrt..  En Lego-förpackning som vi köpt på Hamleys var 10 pund billigare på Harrods... Det hade man inte räknat med direkt..

Julavdelningen lockade.. men där var det kaosmycket folk. Vi gick ett varv där utan att köpa nåt.. 
Gick sen ner och fikade... dålig service och dyrt.. Trist!

Vi avslutade med att köpa lite te och choklad och sen lämnade vi Harrods. Konstaterade att vi kunde klarat oss utan det.. har ju varit där ett par gånger förut, och Mathilda var inte jätteimponerad.

Mathilda vid Princess Dianas minnesplats inne på Harrods

Utanför Harrods - känns typiskt engelskt...

Utanför Harrods hoppade vi på en sightseeingbuss som vi hade förbokat.. Hade dock missat att det fanns en lång och en kort tur.. Det här visade sig vara den långa turen.. Första delen av turen bestod av trafikköer...

Mathilda & jag på sigtseeing

Tower Bridge

Vi satt på övervåningen under bar himmel.. det var rätt kallt... och vi åkte snabbt förbi alla sevärdheter.. Jag tror att det tog oss närmare två timmar att nå det stora målet Big Ben. När vi kom dit var vi genomfrusna.. Hoppade av och fotade lite och sen tog vi en tunnelbana till Oxford Circus.
Ärligt talat var sightseeingturen oxå lite bortkastad.. Vi hade kunnat ta en tunnelbana direkt till Big Ben i stället.. Nåja, vi fick ju åka buss utan tak i alla fall :)

Väl tillbaka på stan så gick vi till Debenhams. Där fikade vi och köpte lite smågrejer.. hade kunnat stanna där mycket längre.. Men så skulle vi till Disney Store och klockan hade börjat bli mycket.

På Disney Store köpte vi julgranskulor och gosedjur. Sen återvände vi mot hotellet.. trötta!
Jag hade lovat Mathilda att vi skulle gå på julmarknaden i Hyde Park, men mamma orkade inte och bestämde sig för att stanna kvar på rummet. Så Mathilda och jag skulle åka dit själva.. men Mathilda ångrade sig och ville hellre stanna kvar på hotellet. Skönt...

Resultat shoppingdag tre

Vi gick ner på Chinarestaurangen intill hotellet och åt middag. Mathilda beställde en nudlar med seafood och mamma och jag skulle beställa varsin biff med sås. Servitrisen sa åt oss att det skulle räcka med en portion till oss båda, så vi beställde bara en. Men då fick vi inte bara beställa en, utan var tvungna att beställa nåt mer.. Vi blev inte riktigt kloka på vad hon menade.. men vi beställde in en portion dumplings också så blev hon nöjd.

Innan maten fick vi in några nötter och några såser.. Såserna var riktigt heta... men det skulle bli värre....
Mathilda fick en rejäl portion och det var ju tur...
Våra dumplings var väl sådär. Förstår inte grejen med det..
Vi fixk oxå in en ganska stor portion med biffen.. men det var liksom bara biff.. Inga nudlar eller ris till eller nåt.. Jo, det var ju chili i också. Men mamma uppfattade inte att det var chili och stoppade en sån i munnen.. Hennes min var obetalbar.. Det måste ha känts helt jäkla vidrigt.. det brann i hela munnen på henne och hon var panikslagen - och jag och Mathilda skrattade så vi tjöt..

Man kan säga att vår mat var minst sagt het - så det slutade med att vi alla delade på Mathildas mat. Vi bestämde oss för att gå in på Sainsburys och köpa varsin glass efteråt - men dom hade stängt. I stället lyxade vi till det med att ta upp roomservice.. Smarrig glass :)


Avslutade kvällen med att proppa ner alla saker i resväskan.. Proppfull kan man säga minst sagt!

3 kommentarer:

Mon sa...

Mysigt med en riktigt shoppingresa med tjejerna!!! :)
Ohhh va jag längtar dit!!!

Marianne sa...

Ja, det var en riktigt mysig resa. Jag gör gärna om det. Och Du var en super, duper reseledare. Men det har jag ju sagt redan.
Puss

Sabina sa...

Ja jösses vad mysigt ni haft. Jag vill oxå;) men någon dag så. Tur M fick mycket mat ;)

Kraaaaaaaaaam