söndag, december 28, 2014

Julen 2014

Jag bävade lite inför julen då jag hade sjukt mycket att göra på jobbet, och trodde inte att jag skulle ha möjlighet att vara ledig en endaste dag - kanske inte ens de röda dagarna..

Men jag tror att den inställningen räddade mig.. jag gav järnet i början av jobbperioden och jobbade mycket - och till slut ju närmare jul jag kom - så insåg jag att jag faktiskt kommer att kunna fixa det - och jag kommer att kunna vara hemma i mellandagarna. Måste dock jobba lite hemifrån, men det är lugnt :)

Så måndagen den 22/12 jobbade Micke och jag fram till lunch och sen åkte vi hemåt. Hämtade Melker och så åkte vi hem till Mathilda som var hemma och påbörjade julfirandet :) Fixade granen, fixade lite mat och sånt i lugn och ro. Mysigt!

Dagen före julafton blev därmed helt tom och oplanerad... Micke åkte iväg till Uppsala en sväng och under tiden gjorde jag och barnen några marsipanfigurer.

På eftermiddagen gick vi en promenad till kyrkan. Det var strålande sol och gnistrande kallt. Jättefint!
Vi tände ljus på kyrkogården för farfar som lämnade oss för precis ett år sedan i dag <3 br="" nbsp="">


På kvällen hade vi uppesittarkväll med Bingolotto... en seg historia... Vi vann hela 100:- + en ny lott.. Jippie!


På julaftonsmorgonen vaknade Melker först strax efter sex, men vi lyckades få honom att somna om. Sen sov han till strax innan nio. Jag vaknade till och med före honom!

Barnen fick sina morgonklappar och vi tog det lugnt en stund innan det var frukostdags. Melker fick ett Lego Batman tv-spel och en dagbok och Mathilda fick en bok och lite pysselsaker.

Efter frukosten så tog vi det återigen lugnt en stund innan vi klädde oss och stack i väg till Sigtuna. Skulle lämna lite julgodis till Krogius och Mathilda skulle lämna sin julklapp till Thyra.

Vi blev kvar en liten stund, och sen stack vi ner på stan i Sigtuna. Gick en stund på Stora Gatan och sen längs vattnet. Det var helt underbart väder - en perfekt julaftonsförmiddag helt enkelt!
Vi åkte hem och åt lite lunch, risgrynsgröt med mandel i och skinkmacka. Melker fick mandeln...
Efter lunchen fick barnen varsin julklapp till, Melker fick ett minibiljardbord och Mathilda fick ett nagellack-kit.

Vid halv tre åkte vi hem till Nicklas, Sandra, Max & Mio. Där var även mamma & pappa och Birgitta & Roger. 

Vi tittade på Kalle, fixade mat och precis när vi skulle äta kom tomten. Det blev ett snabbt besök, han lämnade bara in en säck och gick vidare, och sen satte vi oss för att äta.

I slutet av maten var det rätt otåligt för Melker & Max, då orkade de knappt vänta längre på att få öppna klapparna...  men en liten stund fick de hållas innan det var dags.

Sen blev det julklappsutdelning - och det tog tid!

Många paket var det...

Melker fick: Inlines (av mormor & morfar), Puma mjukisdress (av Sandra, Nicklas, Max & Mio), hjälm med tuppkam, fyra böcker, pyro pet candle, hockeyhandskar och puckar, pyjamas, ipad-ställ och en handboll.

Mathilda fick: Keyboard (av mormor & morfar), vetenskapsbok & skönhetsgrejer (av Sandra, Nicklas, Max & Mio), tre tröjor, pyjamas, två böcker, en Harry Potter-halsduk, ryggsäck, handboll och handbollsreglerna.

Jag fick en datorväska, iphonehållare, nytt täcke och nya lakan och örngott.

Micke fick mössa & halsduk, Adidas-byxor och ett nytt knivset.

Vi fikade och sen var det dags för julklappsspelet. Då var Melker trött... men under själva spelomgången gick det bra - men efteråt - då det stod klart att han gick miste om pingis-setet - då bröt han ihop.. Han ville så gärna ha det. 

Vi insåg då att det var dags att bege oss hemåt och varva ned lite.. så strax efter tio var vi hemma och kunde varva ned en stund innan vi gick och la oss.


På juldagen efter frukost begav vi oss i väg till Barkaby. Barnen har fått ett litet arv efter farfar så här precis innan jul, och Melker skulle nu köpa sig en egen dator.

På Elgiganten var det lång kö bara för att komma in i butiken, så vi skippade det... Gick in på XXL och kollade lite i stället, och sen in på Lager157. Där hittade jag en ny jacka. Melker gick in på Webbhallen och köpte ett spel till sitt X-box...

Sen åkte vi vidare till Enköping. Hem till Mattias & Sabina och Ida & Alexander. Även farmor var där. Vi åt lunch och så fick barnen julklappar. Det blev pengar till alla, så får de köpa vad de själva vill.

Vi fikade och sen var det dags att åka hem. På vägen hem stannade vi till på Elgiganten i Enköping, där det inte alls var någon kö. Så där köptes slutligen Melkers dator...

Väl hemma strulade Micke med med Melkers nya x-box-spel och jag med hans nya dator... Vi slet vårt hår minst sagt... Sen visade det sig att det var strul med x-box på grund av en hackerattack.. och att nätet var allmänt segt..

Datorn fick jag ordning på dagen efter, men spelet fick vi inte ordning på.. Suck!
Det visade sig senare att vi inte hade den hårddisken som krävdes för att kunna spela det spelet..

På annandagen var vi hemma hela dagen. På eftermiddagen kom Veronica, Thyra, Esther & Lucas hit. Vi åt först Mc Donalds och sen spelade vi spel... Jocke kom hit runt sju och tanken var väl från början att de skulle åka hemåt - men de blev kvar på middag. Jättetrevligt!

Vi kan inte klaga på vädret vi haft denna jul. 
Runt -10 och sol mest hela tiden!

Melkers julklappar

Biljard-time

På lördagen åkte Veronica & jag till Täby Centrum tillsammans med Mathilda, Thyra & Oliva. Det blev en heldag där. 

På söndagen var jag i Väsby Centrum med Melker för att köpa ett nytt spel som ersättning för det som inte funkade. Det var ingen lätt historia... Melkers x-box har för dålig kapacitet så det var svårt att köpa spel. Hittade till slut ett som skulle funka ok...

Det var den julveckan det! Nu väntar lite hemmajobb i morgon och på tisdag och sen blir det ett lugnt nyår hemma. Skönt! 

3 kommentarer:

Sabina sa...

Kanonkul, även hos er ser jag.

Kraaaaaaaam

Sabina sa...

KanonJul skulle jag skriva. Inte kanonkul.

Sandra sa...

Ja Sabina, det har varit en väldigt bra jul!

Kram!