måndag, augusti 22, 2005

Snygga killar

I morse klev vi upp lite för sent som vanligt. Mathilda hinner inte riktigt vakna till, och det blir tjafs om det mesta. Inget kul alls!
Först ville hon ha en sommarklänning på sig, men det är inte någon bra dagis-klänning så jag försökte få henne att välja något annat. Skrik & bråk :) Lät henne ha klänningen och tog frm ombyte att ta med till dagis. Då ångrade hon sig... Då ville hon ha det jag plockat fram - men hon ville ha sina rosa Lejonkugnen-trosor, och dom var smutsiga. Dom vita dög inte... Det fick bli Pippi-trosor och Pippi-kläder till slut. Då säger jag till henne:
- Vad snygg du är!
- Nej, säg inte så. Det är bara killar som kan vara snygga.
- Jamen vad säger man till tjejer då?
- Att dom är vackra eller fina.

När Micke & Mathilda hade åkt så plockade jag först undan efter frukosten, och fortsatte sen att plocka med allt annat skit som ligger och skräpar överallt. Blir galen på detta plockande....
Under tiden ligger Melker på golvet och sparkar på babygymet och övar lite krypning. Vid nio börjar han bli trött, och somnar efter lite vaggande i vagnen. Där sov han sen sött ända till klockan var kvart över elva och det var dax att gå ner till dagis. Han fortsatte sova en liten stund när jag gick, men efter tio minuter ungefär vaknade han. Då började han böka och knöla i vagnen. Han ställer sig på alla fyra och står och gungar... Tok-Melle!

Hämtar Mathilda på dagis och hon är total-speedad... Tog en stund innan hon sansade sig och fick på sig skorna. Pust!

Efter dagis gick vi till centrum. Mathilda gick själv hela vägen från dagis till centrum! Så långt brukar hon sällan orka gå, så jag blev imponerad! På centrum går vi först ner till fotobutiken för att ta passfoton på Melker. Det var lite knepigt att få till, men till slut gick det bra. Mathilda fick stå brevid tjejen som fotade för att Melker skulle kolla dit. Fast några gånger vinglade hon ut framför kameran och kom då med i bild... Nu får vi hoppas att polisen godkänner fotona för pass. Dom kan tydligen vara rätt kinkig förstod jag...

Vi gick vidare till biblioteket. Stannade först på cafét där Melker fick mat och Mathilda fick en glass. Tog hissen upp och lämnade lite böcker och lånade några nya. Har kommit på att jag ska testa ljudböcker, så jag har lånat ett gäng nu. Men jag har svårt att bestämma mig om jag gillar det eller ej... Tror nog jag föredrar att läsa böcker i stället... eller jag vet inte?!

Vi tog bussen hem från centrum. Pensionärs-linjen... Mathilda & Melker gjorde sitt bästa för att charma tanterna. Dom lyckades bra!

Nu i kväll har Thyra & Lucas varit här medan Veronica var i skolan. Det blev inte så lång "barnvaktning", knappt två timmar, och dom förflöt utan problem.

Innan nattningen fick jag spel på hur det såg ut i Mathildas rum och försökte få henne att städa. Gap & skrik... Golvet var fullt med grejer, det går inte ens att ta sig till sängen utan att trampa på leksaker. Jag började städa med henne, men hon vägrade hjälpa till och då kom mit hot - "Vi hämtar en säck och slänger alla saker". Det brukar bita rätt bra, och hon sätter fart och städar... I dag sa hon: "JAA, vi slänger alla saker..." Gulp! Vad gör jag nu? Det var bara att hämta en säck och låta henne ösa i sakerna... Hon öste så glatt så, fast vissa grejer ville hon spara och la då på sin rätta plats. Hon fyllde en sopsäck, och jag ställde undan den... När det sen var sovdax så frågade jag henne hur det kändes nu utan alla leksaker, får då svaret: "SKÖNT!"
Vad säger man? Vad gör vi nu då? Hur länge ska man låta sopsäcken stå där.. Kan ju inte kasta sakerna bara sådär....Nåja, den som lever får se! Nu ska jag sova!

Inga kommentarer: