söndag, mars 19, 2006

Lite mindre less - men trött

Jag känner mig väl lite mindre less, men är ändå deppad och trött....

I onsdags var Mathilda på dagis. Under tiden var jag och Melker och handlade på Maxi, och sen gick vi hem till Leone och drack lite te och snackade. Sen var det dags att åka och hämta Mathilda igen. Åkte hem och tog det lugnt ett par timmar innan det var dags att åka till dansen. Dansen är ju som vanligt en svettig historia och man är lika slut som alltid efteråt... Det är så idiotiska lokaler, så det blir alltid kaos efteråt. Pust!

I torsdags var Mathilda hemma från dagis. På förmiddagen fick jag nån dum idé om att hinna baka innan det var dax att åka till Kyrkis. Varför? Det var upplagt för kaos... Melker vaknade så fort jag började baka, han ville bara vara i famnen, det skulle fixas lunch och så hade jag glömt bort att jag tvättat på förmiddagen och det skulle hängas... Fick i alla fall ihop en plåt kärleksmums och kom i väg till Kyrkis i tid. Jag körde med samma upplägg som förra veckan.. Melker sov i vagnen och jag hade med mig tidningar som jag satt och läste i en soffa utanför barnlokalen. Så skönt!

När vi kom hem från kyrkis så gick vi över till Leone, Max och Moa en stund. Barnen lekte och vi fikade en stund innan vi begav oss hemåt igen.

I fredags så skulle jag haft några mammor och barn på fika, men dom blev sjuka så det blev inställt. Då åkte vi till öppna förskolan i stället. Tyvärr var det bara stora barn där, så det blev inte så kul för Mathilda. Fast hon roade sig iofs rätt bra ändå..
Efter öppnis åkte vi ner till centrum. Hämtade ut timjansirap som jag beställt på Apoteket, lånade två dvd-filmer på biblioteket och handlade lite på Willys. På Willys träffade vi Emma, Hanna och lilla bebisen Jonah. Så söt, så söt!

Åkte sen förbi mormor där vi bara skulle lämna en låda med kläder som Inger skulle ta med till Åsa. Mamma kom ner och skulle ta emot lådan, och tyckte då att vi skulle komma upp en sväng ändå. Morfar var hemma på permis, och vi hade inte trott han skulle orka med barnbesök då - men han var på så gott humör så det gick bra. Han blev jätteglad över barnbarnsbarnbesöket och det kändes emellanåt som om morfar var precis som vanligt... Det var ett mysigt besök!

Tyvärr hade det blivit väldigt jobbigt när morfar skulle åka tillbaka till sjukhuset. Han var arg och lessen... Det är så sorgligt!

I går och i dag har v inte gjort särskilt mycket alls! Tagit det lugnt och skönt och fixat lite hemma.. I går hade vi mamma och pappa på fika, och i dag var pappa här en sväng. I går kväll tittade vi på Melodifestivalen. Både barnen var vakna... Vi skulle försöka äta lite ost & kex samt godis - det var inte det lättaste när Melker struttade omkring. Pust!

Natten till lördag var min "sov-natt och sov-morgon". Skönt! Därmed hade jag natten till idag... Fy fasiken!
22:00 Bägge barnen somnade (Melker sov en sen middag och kom därför så sent i säng).
0:00 Jag la mig
0:45 Mathilda vaknar och är lessen. Tar med henne in till vår säng där vi somnar om.
01:45 Melker vaknar. Jag går upp med honom och ger honom mat. Han somnar om rätt fort. La mig vid 02:15 igen.
02:45 Mathilda börjar knöla och sparka, precis som hon gör när hon är kissnödig. Går upp och kissar med henne. Hon ligger sen och pillar på mig så jag blir galen. Micke tar med henne in i hennes rum och lägger sig där med henne.
04:30 Melker vaknar och vill leka... PUST! Försöker få honom att somna om, men det verkar omöjligt. Går upp och ger honom välling till slut så att han somnar om. Lägger mig vid 05:30 igen.
07:25 Bägger barnen vaknar och jag bryter ihop. Meningen var ju att Micke skulle få sovmorgon, men han erbjuder sig att ta barnen ändå. TACK! Jag hade nog fått ett psykbrott annars... Nu fick jag i stället sova ända till 10:25. SKÖNT!

Veckan som kommer känns rätt lugn. Har inget särskilt planerat - förutom en kvällsfika på onsdag tillsammans med Sandra. Ser jag fram emot!

Inga kommentarer: