torsdag, juli 19, 2007

Båtutflykt

I dag stod en båtutflykt till Waxholm tillsammans med mamma, pappa och Sandra & Nicklas på schemat. Vädret så ju inte så där vidare värst kul ut när vi lämnade Märsta, men vi blundade för det... Det regnade ju i alla fall inte. Ett par regndroppar föll på bilens ruta på väg in till Stockholm, men det blev inte mer än så.

Vi kom in till kajen strax innan tio, och klev strax därpå båten
Viberö. Resan tog 1 timme och 10 minuter. Vi tog oss en förmiddagsfika under tiden. Satt mestadels inne, då det blåste som sjutton. Micke var dock ute i stort sett hela resan.

När vi klev av i Waxholm så var himlen plötsligt ljusare och det började bli varmt! Härligt... I Waxholm gick vi omkring och tittade i små butiker, och bara strosade. Tjafsade en del med Mathilda oxå.. Hon var sur för att hon inte fick någon leksak. Till slut förhandlade hon bort lördagens godis och fick då 20:- att köpa något för. Det blev såpbubblor. Sen var hon nöjd...

Avslutningsvis så åt vi lunch precis vid kajen. Vid det laget var Melker urtrött och hade dessutom så ont i sin fot, så det var lite gnälligt och han åt inte särskilt mycket. Vi andra åt med god aptit. Jag åt en varmrökt lax, Micke åt hamburgare och Mathilda åt pannkakor. Smarrigt!

På vägen tillbaka åkte vi en äldre båt,
Storskärr. Även denna gång satt vi mestadels inne, och tog en eftermiddagsfika också. Melker somnade i min famn i slutet av resan. Skönt! Dessvärre vaknade han då vi kom i land. Han hade behövt sova en stund till.

I kväll var han jättetrött och hade väldigt ont i foten. Fick en Alvedon-hutt och sen var det lite bättre.

Mathilda ville cykla, så hon cyklade ner till dagis med mig. Det var dags att vattna blommorna.

I morgon har vi inga planer alls... Nu är planen att dricka kaffe och sen ge mig på att installera routern..

För övrigt så gungar det i huvudet...


Melker på däck med pappsen. Det blåser!
Mathilda har hittat ut på däck

Sötisarna


Här kunde man ju gunga!

Inga kommentarer: