onsdag, juli 18, 2007

Onsdag - en stor dag för Mathilda

I dag hade vi en dag utan planer! Tyvärr var det inget vidare väder, det blåste och var trist. Mathilda gick plötsligt med på att cykelträna, det har varit rätt bråkigt med cyklandet för den envisa fröken. Det har blivit som en ond cirkel, då hon velat - men inte vågat för att hon är så rädd att slå sig. Senaste tiden har hon inte velat och bara blivit arg då man nämnt cykel... Dessutm trillade en dagiskompis på cykeln och bröt benet, och det gjorde inte hennes cykellängtan större precis...

I förmiddags satte Micke återigen dit stången, och så gick han bakom henne när hon cyklade till mormor & morfar. Det var ostadigt och vingligt, och helt utan balans.. Fikade hos mormor & morfar och sen cyklade vi hemåt igen. Precis utanför oss så vågade sig Micke på att släppa och då cyklade hon en kort bit innan hon gav upp och gick in.

På eftermiddagen skulle vi åka och handla med mormor & morfar, och Mathilda ville gärna få köpa sin "lära-sig-cykla-present" då. Jag sa åt henne att då måste hon minsann träna en hel del.. När vi började kände jag: "Det här går aldrig... " - en kort stund senare så cyklade hhon glatt upp och ner för gatan utan att någon höll i henne. Åh så stolt och lycklig hon blev!

Hon fick såklart visa för mormor & morfar innan vi åkte och handlade. Först kollade vi ut en tvättmaskin som mamma & pappa ska köpa till oss i sommarpresent! Hur snällt är inte det??? Hur snällt som helst! Tack mamma & pappa! Jag har världens bästa föräldrar!!!

Handlade sen mat och en present till Mathilda på Maxi. Det blev inte helt oväntat Barbiedockor.. Sen köpte vi blommor på Blomsterlandet till rabatten. Nu måste vi få lite färg i trädgården då fröblommorna aldrig kommer...

På kvällen bjöd vi mamma & pappa på middag. Vi åt grillat, gott! Tyvärr så brände Melker foten på glödande grillkol, det skvätte från grillen och han råkade gå precis där. Nu har han en elak brännblåsa under foten, stackarn!

Innan mormor & morfar skulle gå hem så ville Mathilda ut och cykla igen. Hon cyklade återigen upp och ner på gatan och var så glad och nöjd. Så himla kul att se henne så glad!

Nu ska jag uppdatera Trädgårdsbloggen oxå innan jag knyter mig. I morrn ska vi på båttur till Waxholm. Mysigt!

Inga kommentarer: