söndag, juli 29, 2007

En underbar helg

Som avslutning på semestern har vi haft en underbar helg!
I går eftermiddag kom först Åsa, Thomas & Thindra och sedan Marianne, Sebastian och Tiger hem till oss.

Vi tjejer lämnade killarna och barnen hemma, så åkte vi till Maxi och handlade mat inför kvällen. När vi kom tillbaka hem till oss så hade även Veronica, Jocke, Lucas & Thyra anslutit. Det var full fart hemma. Härligt!

Av nån konstig anledning hamnade tjejerna sedan i köket medan killarna satt ute och njöt av kalla öl... Märkligt!
Fast jag tror vi alla trivdes ganska bra i köket, trevligt att stå och laga mat tillsammans och snacka skit. Drack dessutom varsin champagnedrink, lyxigt värre :)

Vi gjorde sallader och goda röror och marinerade kött. Sen fick mannen i huset ta över med grillningen. Vid sjutiden var det klart att äta och vi kunde slå oss ned vid det dukade långbordet på altanen, mysigt. Maten var god och vi hade hur trevligt som helst.

När barnen ätit färdigt så fick som sina godisskålar och satte sig i soffan och tittade på teve, så fick vi äta färdigt i lugn och ro.

Vi satt sedan ute precis hela kvällen och umgicks. Barnen lekte tillsammans, och vid niotiden slocknade första barnet. Melker var på god väg en kort stund efteråt, Micke gick upp med honom - men vid tiotiden kom både Micke och Melker ner igen... Melker var hur glad som helst och ville ju inte missa några festligheter...

Veronica & co droppade av vid elva, och då började vi varva ned Mathilda, Melker och Tiger. Dom kom i säng vid halv tolv, och en halvtimme senare sov de och jag kunde lämna rummet och gå ner till de andra. Vi satt sedan kvar ute till 01.

I morse var det jättemysigt att vakna med huset fullt av vänner och deras barn. Vi dukade upp en rejäl frukostbuffé och åt sen frukost.

Vid tolvtiden åkte Marianne & co hem och vi andra åkte över till Sigtuna. Åsa & co var nyfikna på Veronicas hus, så vi åkte till dem på en snabbvisit. Sen fortsatte vi ner till Våfflan för att äta glass... Det blev inget vidare glassväder, då det började regna... Men vi kunde sitta inne så det funkade bra!

När vi ätit klart gick vi ut för att mata ankorna i regnet, men regnet avtog snabbt och solen tittade fram. Härligt!
När vårt bröd var slut, så sa vi hejdå till Veronica & co och så åkte vi hemåt för att vila en stund innan det var dax för nästa besök.

Fram emot kvällen kom Mickes föräldrar på middag för att i efterhand fira Mickes födelsedag.

Vi har helt enkelt haft en jättebra och mysig helg med våra underbara vänner!

Inga kommentarer: