tisdag, december 04, 2007

Veckan som gått...

Veckan började lugnt och stilla, utan några större utsvävningar. Bilen har varit inlämnad på lagning, så vi har trasslat lite med logistiken för att ta oss till dagis/skola/jobb bara.. men det löste sig rätt bra till slut...

I onsdags övervägde jag dock att ställa in Mathildas dans, för jag fick inte ihop det.. Men som på beställning så visade det sig att dansen var inställd pga sjukdom. Rätt skönt :)

I torsdags morse fick vi strula lite. Vi gick med barnen till dagis/skola i duggregnet (det som snöade så fint på onsdagen, all snö regnade bort lika fort som den kom typ..). Micke & Melker gick hemifrån 07:10 och jag och Mathilda gick ungefär 10 minuter efteråt. När vi lämnat barnen så gick vi hem till mamma och åkte med henne upp till hennes jobb. Släppte av mamma och lånade hennes bil för att åka in till jobbet. Klockan var 08:16 när vi lämnade Märsta... När vi närmar oss Stora Wäsby så tar det stopp... sen kröp det sakta, sakta framåt. Hörde på radion att två körfält var avstängda efter en olycka. Suck! Det var bara att inse att det skulle ta tid att ta sig till jobbet!

När klockan närmade sig 08:45 så var vi i jämnhöjd med Kom Köpcentrum, då säger Micke: "Hade jag vetat det här hade jag jobbat hemifrån i dag i stället". Nu är det ju inte så enkelt att man kan veta sånt i förväg, men det var ändå lite skrattretande när min telefon ringer tre minuter senare... Det är från dagis... Melker har feber och behöver bli hämtad... Vi satt ju där vi satt, och kom varken fram eller tillbaka så jag fick meddela att vi kommer så fort det är möjligt. När vi väl kom framåt så svängde jag av vid Rotebro och släppte Micke vid pendeltåget, så han fick åka hemåt... Kul! Nästan två timmars flängande för ingenting...
Jag valde att åka "bakvägen", dvs E18 till jobbet och det var ett bra val! Runt 09:40 kom jag till slut till jobbet... Pust!

På kvällen var det kördax! Jag åkte hem till mamma direkt efter jobbet, och efter en liten stund så kom hon hem med vår bil! Äntligen.. den var lagad och fin nu :) Efter ett par julskinksmackor (mums!) så åkte vi till Uppsala för att sjunga. Lyckades med konststycket att slå mig innan vi började... Skulle klättra över en stolsrad, fällstolar... Ställer mig lite för långt in på stolen och stolen fälls ihop och jag trillar... Slog i låret och ena ankeln nåt fruktansvärt.. Det gjort så satans ont, och jag fastnade och kom inte loss.. Hjälp vad pinsamt! Nu ett par dagar senare så är jag alldeles blåslagen på låret och har en stor lårkaka där.. ankeln ömmar... Klantarsel!

Kören var som vanligt jättekul. Mest övade vi såklart på sångerna vi skulle sjunga på fredagens konsert... Spännande!

På fredagen var jag hemma med barnen, eftersom Melker var sjuk. Han kändes dock rätt okej... Vi bakade pepparkakor och gjorde pepparkakshus... Det var lugnt och harmoniskt att baka ensam med två barn... eller hur :)


Tok-tilda pepparkaksbagare


Barnen hjälps åt att dekorera pepparkakshuset


Koncentrerad Melle-man

Strax innan två hoppade vi in i bilen för att åka till Solna och hämta upp Micke. I och med att Melker inte kändes febrig så kändes det okej att åka iväg.. I Solna gick vi först in på Maxi och handlade ett par småsaker, och sen upp till Micke på kontoret och hämtade med oss honom :) Åkte vidare in mot Sthlm. Parkerade bilen och gick till Centralen där vi mötte mamma, pappa och strax därefter även Sandra & Nicklas.


Mamma, Sandra & jag som skulle sjunga stannade kvar vid Centralen medan Micke, barnen, pappa & Nicklas gick till McDonalds under tiden vi skulle organisera oss och sjunga upp.

Vi var väl ungefär 600 körmedlemmar med två olika stämmor, som skulle upp på en liten scen och organisera sig... Det gick sådär. Till slut kom vi i ordning och alla stod där dom skulle. Ett stort gäng fick stå nedanför scenen för alla rymdes inte.

Vi sjöng upp och provsjöng en låt innan det började på riktigt. Klockan fem började vi med War is over. Körde sen Bongo bong, Drummer boy och avslutningsvis I can see clearly. Vår sång varvades med tal och då igångsättningen av själva ljusspelet som vi var där för att inviga. Det var jättekul att få vara med om det här, även om det var lite trassel med ljudet och så. De som stod nära oss hörde inte alls så bra, medan folk som stått längre bort hade hört oss bra...

Efteråt så åkte Micke & barnen hem ensamma, medan jag åkte med mamma & pappa. Vi skulle vidare till Uppsala för att se Caroline af Ugglas spelning på Katalin i Uppsala. Innan spelningen gick vi och åt en klassisk planstek på en restaurang i närheten av Katalin. Det var gött! Men medan vi satt och åt så blev jag så inihelsikes trött... Visste inte var jag skulle göra av mig själv.. Längtade hem till sängen!

Vi gick till Katlin vid niotiden, och Caroline började väl runt halv tio ungefär. Hon var precis lika skön och avslappnad som vanligt. Hon sjöng sina Joplin-tolkningar otroligt bra, och avslutade sen med några av hennes egna låtar. Däribland "Nothing left to say" som jag tycker så mycket om! Kul! Många ur publiken hörde till Familjen sa hon, alltså kören :)

Efter konserten åkte vi hem, och jag stupade i säng!

Mammas fredagsrapport finns här.

I lördags var Melker mer hostig och snorig. Vilka oansvariga föräldrar vi är... Micke och Mathilda åkte till ishallen och åkte skridskor på förmiddagen, för övrigt blev det en hemmadag. Jag och barnen bakade lussebullar... Märkligt att det kan se så lugnt och harmoniskt ut när andra bakar med barn (på teve och sånt...), men hos oss är det kaos :)


Två lussebullsbagare


Förkläde kanske hade varit bra :)

I söndags gjorde vi en liten utflykt till brandstationen som hade öppet hus. Skoj! Sen åkte jag och Mathilda hem till gammelmormor & gammelmorfar och fikade tillsammans med dem och med mamma & pappa. Det var det!Mathilda får prova på att släcka en eld

Inga kommentarer: