söndag, december 30, 2007

Jullovs-torsdag - söndag

I torsdags fick vi sovmorgon! Jag och Mathilda sov ända till 09:30. Skönt & välbehövligt... Det har blivit alldeles för sena kvällar både för stora och små den senaste veckan..

Ett IKEA-besök och en liten tripp hem till en av mina arbetskompisar som bor strax utanför Knivsta var dagens inplanerade aktiviteter. Strax efter frukost stack vi i väg till IKEA. Där insåg vi snabbt att vi inte skulle vara ensamma.. vi möttes av en knökfull parkering och började lite smått ångra oss...

Men vi hittade en parkering och väl inne på IKEA så var det inte så farligt. Vi hade klart för oss vad vi skulle kolla på, så det gick undan. Barnen stannade iofs och lekte i var och vart annat rum. IKEA är verkligen kul för barnen - när man har tid att bara gå runt hur länge som helst :)

Hur som helst så köpte vi en Benno dvd-hylla och klädhängare till sovrummet och till barnens rum. Skulle ha köpt nya kuddar oxå, men det var rensat på kuddar så det blidde inga...
Hade oxå en liten tanke på att äta lunch på IKEA, men den tanken försvann så fort vi närmade oss restaurangen. Där var allt folk... Det fick bli varsin korv utanför i stället...

Åkte sen hem till Anna med familj. Vi hade lite problem att hitta dit, och åkte ett par omvägar - men till slut så hittade vi rätt... Blev guidade sista biten fram... Dom har precis flyttat in i en helt nybyggd villa, så det var kul att se hur fint dom hade fått det. Barnen, som aldrig träffats innan, började leka på studs.. Jättekul! Det var full fart under dom timmarna vi var där..

På kvällen var vi hemma och åt pizza och spelade tevespel. När barnen somnat så satt och jag och jobbade rätt... Tråkigt!

I fredags fick jag fortsätta mitt jobbande - så gott det gick med barnen runt benen..
På eftermiddagen packade vi ihop oss och åkte först till Solna. Jag behövde publicera mina planogram på webben, och det kan jag bara göra från kontoret. Mathilda följde med mig upp medan Micke & Melker gick och handlade.

När vi var klara åkte vi hem till farmor & farfar i Enköping, där vi skulle stanna över helgen. På fredagskvällen åt vi först middag och sen öppnade barnen sina julklappar.

Mathilda fick:
Krumelur-Kajsa, Barbiedockan "öprinsessan", Lysande nalle, gosedjurshäst, Älvbok och kläder

Melker fick:
Elefun-spelet, Lego sopbil, lastbil, pussel och kläder.

Tyvärr saknades det batterier till allt, så Micke och farfar gick hem till Mathias & Kia och lånade batterier så att dom kunde komma igång och leka med sakerna.

Mathilda ritade för fullt med sin Krumelur-Kajsa och Elefun-spelet spelades. Det var skoj!
Sen var det dags för Melker att sova, medan Mathilda stannade kvar uppe och spelade Jenga och Den försvunna diamanten. Mathilda & jag gick sen och la oss strax efter elva.


Melker klappar farmors katt

På lördagen åkte vi hem till Mathias & Kia efter frukosten. Stannade där hela dagen, så barnen fick leka med sina kusiner. Dom följde sen med tillbaka till farmor & farfar på kvällen och åt middag där. Denna kväll blev återigen lika sen... Försökte få Mathilda att somna lite tidigare, men hon hade jättesvårt att somna. Till slut var hon helt förstörd och grät för att hon inte kunde somna... Tror klockan var närmare tolv innan hon till slut somnade...

På söndagen så gjorde vi oss klara för hemfärd strax efter frukost. Kom i väg strax efter elva. Stannade först till på ÖoB och handlade lite och sen även på Maxi.

På söndagseftermiddagen fick vi besök av mamma & pappa och Sandra & Nicklas. Trevligt! Vi fikade, sjöng SingStar, åt tacos och spelade "Den försvunna Diamanten". Det blev en mycket trevlig eftermiddag!

Inga kommentarer: