onsdag, december 26, 2007

Museum-dag

På juldagen gjorde vi nada... vi var hemma och lekte med julklapparna och bara slappade runt. Skönt!

På Annandagen började vi känna ett behov av att komma i väg och göra något, så vi började kolla upp om det var några museum öppna och det var det ju. Vi bestämde oss för att åka til Aquaria vattenmusem där vi aldrig varit förut. Precis när vi bestämt oss och började göra oss klara för att åka så ringde Mathildas kompis Anton och var leksugen. Frågade om han inte vill hänga med oss i stället, och det ville han gärna göra. Mathilda blev alldeles till sig och tyckte det skulle bli superskoj att få med sig Anton!

Vi hämtade upp Anton vid halv tolv, och åkte sen vidare till Stockholm. Parkerade precis utanför Aquaria. Det var inte alls mycket folk där, skönt!
Aquaria var mindre än jag väntat mig, men det var ändå kul. Kul att gå och kika på alla fiskar och att befinna sig i regnskogen. Det var mest spännande tyckte barnen! Vi åt pannkakslunch och bestämde oss för att gå vidare till Vasamuséet.

Jag trodde inte barnen skulle uppskatta Vasamuséet så mycket, men dom tyckte det var jätteintressant att gå runt och titta. Kul! Vi var där i ett par timmar, och avslutade med en svindyr fika på muséets restaurang..

När vi kom hem till Märsta igen så lämnade vi av båda Anton & Mathilda hemma hos Anton, så fick dom leka vidare en stund. Vi åkte hem och tog det lugnt.. Melker somnade i bilen, och sov vidare en stund hemma sen.

Det blev en kul dag!

Inga kommentarer: