tisdag, juni 17, 2008

Apelsinfisk

I går provade jag ett nytt recept..
Jag har halkat in lite på torsk igen (fastän jag får skäll av en arbetskamrat att man inte ska köpa torsk..). Det är verkligen gott!
Barnen har ratat det, trots att jag vet att bägge äter fisk på skola&dagis.. Hursomhelst, i går tvingade jag Mathilda att prova - och hon nästan slickade rent tallriken sen. Hur kul som helst! Så det måste jag lägga på minnet!


Bild & recept lånat från www.arla.se

Snabbt och enkelt - fisken lagas direkt i sin goda sås.
4 port

600 g fiskfilé
1/2 tsk salt
2 1/2 dl Kelda mellangrädde (jag använde den lite smalare Milda Extra)
1/2 msk vetemjöl
1 1/2 msk konc hummerfond (hade jag inte hemma, så det fick bli fiskfond)
rivet skal av 1/2 apelsin
1/2 tsk timjan (glömde jag bort)
1/2 dl hackad gräslök

Gör så här
Dela fisken i 4 portionsbitar och salta dem. Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta. Låt det koka upp och lägg ner fisken. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min utan lock. Garnera med färsk timjan eller gräslök och apelsinskal. Servera med ugnsstekta rotfrukter (Vanlig kokt potatis funkade alldeles utmärkt)
Senaste gångerna vi ätit torsk så har jag gjort någon senapstorsk, recept från torskpaketet (ICA's torsk) - men det receptet kan jag inte hitta nu. En annan gång kanske?!

1 kommentar:

Sabina sa...

Men det lät ju jätttttte gott, är ingen fiskfan men jag skulle verkligen behöva hitta ett gott recept så vi kunde äta lite mer fisk här hemma. Så jag lånar receptet då??
Kram