lördag, juni 14, 2008

Pelle Svanslös hus, styrelseavslutning och lite annat

I onsdags var det planeringsdag på både fritids och dagis. Micke åkte i väg till Skåne tidigt på morgonen, så det var jag som fick vara hemma med barnen.

Förmiddagen blev ingen rolig historia.. Jag ville fixa och städa iordning lite här hemma inför kvällens partaj, men framförallt Melker var föga hjälpsam. Han var inte det minsta samarbetsvillig.. När jag städade så drog han fram.. Han ville absolut vara i bilen och leka och blev skrikarg när han inte fick det osv. osv... Han avslutade förmiddagen med att ställa sig rätt upp och ner på hallmattan och kissa ner sig. Suck!

Vi åt en snabb lunch, blodpudding, innan vi packade in oss i bilen för att åka till Uppsala. Mathildas gamla dagiskompis skulle ha kalas på Pelle Svanslös hus. Melker var inte bjuden på kalaset, men fick ju hänga med ändå. Fanns inte så många alternativ.. Till vår stora glädje så kom även Alva & Victor till kalaset, så Melker och Victor lajjade och stojjade.


Två coola killar provar födelsedagstronen

Efter två timmars lek gav vi oss i väg hemåt. Barnen var rätt trötta och slumrade till slut till i bilen. När vi kom hem var klockan 16:45 och vi hann inte mer än innanför dörren förrän det var full kalabalik och tjafs igen. Suck!

Halv sex kom Åsa hit, så då började vi duka fram och ordna inför festen. Vid sex kom resten av förskolepersonalen samt de föräldrar som är med i styrelsen. Totalt var vi 16 vuxna här. Vi började med cider och tilltugg på altanen, och sen gick vi in och åt buffé som vi tagit från Festspecialisten. Smarrigt!

Melker tyckte det var störtkul med alla fröknar här, så han tjattrade på som vanligt och ordnade privatvisningar i sitt rum. Han plockade upp fröknarna en och en och visade sitt rum.. Vilken lycka! Även Mathilda tyckte det var himla skoj, men hon var inte riktigt lika påflugen som Melker :)

Vid nio började gästerna droppa av, och då var båda barnen rätt trötta. När de sista gått så var det bums i säng, och när klockan var tio så sov barnen. Det gick fort med andra ord.. Jag tog tag i disken och undanplockandet, så jag kom inte i säng förrän vid midnatt.

På torsdagen jobbade jag hemma, och tog därför sovmorgon. Välbehövligt!
På kvällen så var det dagispicknick. Det var sagt att det skulle ställas in vid regn, och vädret var rätt svajjigt under dagen - men det var inget regn i alla fall så vi gick ner. Träffade på Eric och hans mamma och lillebror och tog sällskap med dem. När vi kom ner till fältet där vi skulle vara så var det helt tomt.. Vi blev lite snopna och funderade på vad vi skulle göra, men då dök en av papporna som var med och anordna picknicken upp. Dom hade placerat sig lite närmare skogen där det var lä. Men det blev ingen stor uppslutning, det vara bara fem familjer som kom. Lite trist!

Efter en stund kom Vivi och lämnade av Alva till oss, så att hon fick vara med på picknicken. Vi åt och fikade, och sen lekte barnen fritt en stund innan det var dax för tipspromenad i skogen. Efter det lekte vi "kom alla mina kycklingar" en stund. Sen bröt kalabaliken ut.. Det blev kissnödigt, nerkissade strumpbyxor och sen blev det bajsnödigt så vi packade ihop och gick hemåt. Klockan var ändå 19:30 och Melker var jättetrött, så det var bara bra. När vi började gå så snubblade Mathilda och fick superont i axeln... Så hon började gråta. Jag lät henne sätta sig i vagnen, och lyfte upp Melker på axlarna. Melker ville inte alls.. så han störtskrek och Mathilda satt och grät i vagnen.. Pärs! Dessutom blir det tungt att dra Mathilda i vagnen. Jag var redo för psyket och tänkte bara "I morgon ska jag fly, då får Micke ta barnen på kvällen". När vi kom hem ville Melker återigen sitta i bilen och var helt galen när han inte fick det...

Jag ringde Alvas pappa och meddelade att hon fanns för avhämtning hos oss. När hon sen åkt hem så började jag natta barnen. Mitt i nattningen kom Micke hem och fick ta över..

Utan att överdriva - dom här dagarna har varit rätt tuffa och tålamodskrävande! Jag behöver andas...

1 kommentar:

Sabina sa...

Tur du fick andas lite idag då=)
Känner så väl igen mig, shit M är borta rätt så mycket och dom dagarna som barnen är extra jobbiga så tryter tålamodet som sjutton. DÅ känns det verkligen som om man vill rymma hemifrån fort som faaaan.

Tack för idag, det var trevligt, tror nog hon blev glad=)

//Sabina