söndag, juni 01, 2008

Helgen i korta drag

Fredag:
KAOS att komma till jobbet.. Vi kom i väg tidigt hemifrån, tidigt från dagis och tidigt från fritids. Härligt! Tror vi var på rull ungefär tio minuter tidigare än vi brukar. När vi närmade oss Solna så kommenterade Micke att vi låg väldigt bra till tidsmässigt... Jag bytte körfält och gjorde mig klar för att köra av E4'an och in på Frösundaleden.. Men si där stod farbror Blå och stoppade oss från att åka av.. Det var visst avstängt för att det skulle ske en sån där jäkla eskort igen. Suck!

Vi tänkte att då får vi väl åka av vid Karolinska i stället, men där var det tvärstopp så vi fick åka hela vägen runt vid Lindhagensplan och sen mot Bromma... Det tog bara en timme extra.. Vi var på jobbet vid nio..

Hade morgondagens kaos i åtanke när vi åkte hem, så vi rullade hem lite tidigare än vanligt. Det flöt på bra tack och lov!

När vi kom hem, så började vi fylla upp poolen. Det var stekhett.. Efter bara en liten stund kom Thyra och Veronica hit. Det skulle bli "kompis-sova-över-premiär" för Mathildas del..
Barnen lekte och stojjade i poolen, och det kändes somrigt och härligt!

Vi åt middag, barnen fick godis, Micke nattade Melker och tjejerna kollade på Talang med världens inlevelse. De satt och höll om varandra och hoppades, hoppades, hoppades på att Sara skulle vinna. När hon vann blev de överlyckliga!
Efter Talang var det nattning. Dom fick ligga och kolla på film en stund, och hur otroligt det än låter - så somnade Mathilda.. Brukar aldrig hända att hon somnar när hon ser på film... nu hade hon dessutom en kompis där men somnade ändå.. Amazing!
Thyra fick lyssna på lite saga, och strax hade även hon somnat.

På lördagen blev det uppstigning vid sju. Ungefär som vanligt en lördag..
Det var stekhett ute och strax efter nio så hade barnen redan doppat sig..

Under natten hade vi besök av en katt.. Den bestämde sig för att besöka vårt altantak, vilket inte visade sig vara en sån god idé.. Taket var i behov av att bytas ut, och det fick katten erfara.. Den ramlade rätt igenom taket med ett brak och vips så hade vi ett stort hål i taket.. Därmed fick Micke sysselsättning i helgen. Taket plockades ner, och takreglarna har nu målats.

Jag och barnen åkte över till Sigtuna. Thyra skulle på dansuppvisning, så vi hängde med. Först var det teater och sen dans. Mysigt.. men varmt! Thyras grupp dansade först, men vi satt kvar och såg ungefär hälften. Sen gav vi upp och gick vidare. Barnen var glassugna, så vi gick till golfbanan och köpte glass. Gick sen längs med strandpromenaden bortåt. På vägen hem till till Veronica & co så stannade vi i St Pers slottsruin och kikade en stund. Barnen fick leka en stund hemma hos Lucas & Thyra, och sen blev det en tårfylld hemresa.. Mathilda var så arg på Melker som stökat till i Thyras rum, så att tjejerna därför inte hann spela ett spel som dom planerat.. Mathilda skrek som en stucken gris hela vägen hem.. Det fanns nog även en stor mängd trötthet och hunger inblandat i humöret...

Jag ringde hem och beställde blodpudding av Micke, så att det skulle vara klart när vi kom hem. Med lite mat i magen så blev Mathilda gladare...

På eftermiddagen gick vi hem till mamma & pappa och badade i poolen. Så himlans skönt! Jag låg på en madrass en stund, och slumrade.. Underbart!

I dag har Micke målat vidare, och jag och barnen åkte till Herresta lada för att kika vad det var. Gulligt ställe! Vi kikade runt, och fikade, och åkte sen vidare till Plantagen för att köpa mer blommorg. Det blev pelargoner in, och lavendel och petuinor för att få mer färg i rabattetn på framsidan.

Hem och plantera och sen upp till mamma och pappa för att bada igen. Lika skönt och mysigt idag..

På kvällskvisten hade Mathilda sista simningen för den här terminen. Micke åkte med henne medan jag och Melker åkte och handlade!

Nu är helgen slut, och det är dax att gå och sova. By the way, vi firar sexårig bröllopsdag idag - GRATTIS till oss!


1 kommentar:

Anonym sa...

Oj oj oj... Vilken busy familj. Ni tar det då verkligen inte lugnt. Ville i alla fall gratta på er bröllopsdag så här lite i efterskott. Tänk vad tiden går fort. Vi firar 6 årig bröllopsdag snart...

Kram Mia