söndag, juni 22, 2008

Pussel-vecka i antågande...

Vi är lite sura på skolan... eller på rektorn... eller på kommunen? Jag vet inte.

För ett par veckor sedan så pratade Mathilda om att 1:orna och 2:orna har sommarfritids på Rävsta och att hon absolut inte vill åka dit nästa sommar. Jag sa nåt i stil med att det är långt kvar dit och det hinner hända mycket innan nästa sommar, nu i sommar så kommer du bara att vara på din skola hela sommaren - precis som vanligt.

Några dagar efter vi pratat om det här kommer en lapp från skolan. Vecka 26 stängs verksamheten på Norrbackaskolan och i stället kommer barnen att få gå på Sätunaskolan. Det var vi inte alls förberedda på.... Mathilda vill inte... och hon är benhård på den punkten - hon tänker inte gå dit... Vi sa väl nåt om att då får hon hänga med oss till jobbet den veckan då, och det nappade hon på. Vi inser ju att hon kommer ruttna rätt fort på jobbet, så i stället kommer vi att jobba hemma den här veckan. Vi får turas om helt enkelt...

Visst hade vi väl kunnat bestämma att hon var tvungen att gå, men det kändes inte rätt för nån av oss - så vi för pyssla så här i stället. Det blir nog bra det med!

2 kommentarer:

Sabina sa...

Ja vad ska man säga. Albin är där, men han tyckte i ju för sig att det skulle bli kul eftersom några av hans forna dagisvänner går där.

Det är inte lätt det där. Konstigt hur viktigt det är för skola/fritids/dagis med invänjing (ser konstigt ut när jag skrev det, stavningen alltså) men när det gäller att flytta barnen på sommaren huxflux då är det ingen som frågar!!!
Jag förstår Matilda.
Kramkram

Sandra sa...

Jamen eller hur... visst är det märkligt - och med så kort varsel dessutom. Det hade varit skillnad om vi fått reda på det i god tid och kunnat vänja henne vid tanken.. men nu hade jag ju bedyrat att dom skulle vara på fritids precis som vanligt hela sommaren - och så blev det inte
så..

Ja ja, det kunde varit värre - men jag är ändå störd över det!

Kan tänka mig att det känns kul för Albin då! Han berättade det i går för mig, att han skulle dit och så..

Kram!