onsdag, juni 11, 2008

Skolavslutning

I måndags så följde jag med Mathilda till skolan och var med henne där hela dagen. Vi hade börjat prata om det redan dagen efter nyckelbensbrottet att jag skulle vara med henne på måndagen, men med facit i handen så var det nog inte nödvändigt. Det har gått förvånansvärt fort över, och hon är rätt obehindrad nu. Får inte göra några häftiga rörelser med armen, för då gör det ont, men annars verkar det lugnt.

I vilket fall som helst, så kände hon sig lite tryggare med att jag var med i alla fall. Det var dagen innan avslutningen, och därför fick förskoleklassbarnen repetera sitt uppträdande. Jag stod lite vid sidan om och tittade. Ville ju inte se allt i förväg ju...

Dagen till ära så åts det även avslutningslunch. Barnen fick gå ut på rast en stund medans fröknarna dukade fint och ordnade med maten inne på avdelningen. Barnen tyckte det var jättemysigt att få äta där i stället för i matsalen. Det delades även ut böcker som dom jobbat med under året. Tänk att Mathilda nu gått i förskoleklass ett år - och nu är redo för ettan... Uj uj!

Efter lunchen gick jag och Mathilda hem och myste tillsammans en stund innan det var dags att hämta hem Melker.

I tisdags morse var det fina vädret som bortblåst och det stormade när vi gick ned till skolan för att vara med på skolavslutningen. Trist! Tack och lov regnade det i alla fall inte..

Alla barnen samlades i klassrummen, och föräldrarna samlades vid flaggstången. Pappa/morfar var med oss oxå. 8:15 satte det igång. Det var ett rätt mastigt program som inleddes med "Den blomstertid nu kommer". Sen pratade rektorn en stund innan det var dags för förskolebarnen att sjunga. Dom sjöng tre låtar och dom var så himla duktiga!!!
Sen sjöng kören i omgångar innan det var dax för rosutdelningen. Sexorna som slutar på skolan fick rosor av förskolebarnen och sen sjöng dom "Idas sommarvisa" tillsammans. Sött!

Efteråt samlades barnen kort i klassrummen, och sen var det slut för dagen och vi gick hemåt. Hemma fixade vi kaffe och jordgubbsbakelse - det hör skolavslutningen till!

Dessutom fyllde farfar år i går! Grattis i efterskott!Mathilda på väg fram för att lämna en ros


Mathilda i klassrummet efteråt


"Jordgubbsbakelse"

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken fin tjej med söt klänning! Mysigt med avslutning och sommarlov :)