fredag, juli 03, 2009

Alingsåsbesök och geocaching

I går hade vi besök av min nätvän Hanna med familj. Vi träffades på nätet då vi båda var gravida med våra första barn och sen dess har vi hållt kontakten och träffats ett par gånger. Tyvärr blev vi sjuka sist dom var i Stockholm och det året fick vår planerade träff ställas in, men i år blev det av!

Barnen var blyga för varandra ungefär fem sekunder, sen var det full rulle. Superkul!
Det badades och hoppades, och sen åt vi middag innan vi gav oss ut på skattjakt..

Hanna & co har fastnat för Geocaching, och jag har länge varit nyfiken på det så jag hade bett om att få hänga med och testa. Första cachen hade vi tänkt att hämta i Viby By. Det gick sådär.. Cachen låg inte alls i det Viby By jag tänkte.. Skumt!

Vi styrde i stället om och åkte till HUM och parkerade bilen där. Nu gick det bättre.. med GPS'ens hjälp tog vi oss in i skogen och efter en stund var vi framme vid rätt punkt och det var dags att sätta i gång och leta. Ludvig, som har viss rutin numera efter 500 hittade cacher, såg lådan direkt.. I lådan låg en loggbok som vi skulle skriva i, och så fanns det några småprylar man kunde byta till sig. Melker fick en legofigur och Mathilda en liten häst. Barnen var helnöjda..

Vi åkte tillbaka till Märsta, och stannade vid vattenparken vid bussgaraget där vi tog vår andra cache. Det var en liten en, innehöll bara en loggbok som vi skrev i innan vi satte oss för att fika. När vi fikat klart var klockan rätt mycket, men vi ville bara ta en cache till.. Den skulle ligga vid ishallen. Även den hittades rätt fort och visade sig vara en lyckträff. Mathilda tog ett ark med stickers och Melker en reflex.

Nu var klockan tio, och det var dags att skjtusa ner familjen till stationen - men innan dess skulle vi bara ta den allra sista - en vid kommunhuset.. Även den togs rätt fort. Vi hade förmodligen fått kämpa lite längre, men de andra har vana ögon och vet var man ska leta..

Tjugo över tio släppte jag slutligen av dem vid stationen, och eftersom det fanns en cache även där, så hängde jag med och tog den..

Jag var och nöjd och glad när jag åkte hemåt igen. Vi hade en toppeneftermiddag och kväll! Det var så himla kul att se att barnen kom så bra överens..

Kanske ses vi snart igen.. vore kul!

Jag vet inte riktigt än, men jag misstänker att vi har fått en ny hobby!
Så jag antar att en GPS snart finns i familjens ägo...


Badbus


Skattjakt i skogen


Klappar sig om magen, det var gott det här.

Melker har ätit årets första blåbär.


Fikapaus i kvällssolen

2 kommentarer:

Monkan sa...

Ok, vad är en cache???

STEFAN sa...

Om ni inte redan skaffat en GPS kan ni ju använda våran som ligger i blåa A4:an.