söndag, augusti 09, 2009

Det blev visst lite caching i dag ändå...

Vi hade inte så mycket för oss i dag, och provade lite lätt att fråga barnen om vi kanske skulle ta några cacher ändå.. det gick dom med på :)

Bara vi först gick med på att göra en arkeologisk utgrävning.. Mathilda har läst om det i en gammal KP :)

Vi gick ut i skogen med en spade och med en blåbärsburk. Mathilda fick gräva medan jag plockade blåbär. Hon hittade dock bara rötter så hon lessnade rätt snabbt. Tror inte att skogen är rätt plats för att gräva efter spännande fynd precis..

Efter lunchen åkte vi upp mot Arlanda. Micke plockade först en cache precis intill motorvägen. Vi satt kvar i bilen och väntade. Sen begav vi oss till Jumbo Hostel. Där var det en del mugglare, så vi kollade först in planet. Micke & Mathilda hade aldrig varit där innan. När vi kom ut så var en mugglare (eller kanske var han geocachare oxå...) kvar och vi bestämde oss för att åka vidare.

Först tog vi en vid Tullhuset och sen en vid utsiktsplatsen. Spanade sen in en cache som låg vid Sky City, men i beskrivning stod det att man skulle vara väldigt diskret och vi kände att det var rätt svårt med två barn så den fick vi lämna till ett senare tillfälle. Åkte tillbaka till Jumbo Hostel, och nu kunde vi snabbt logga denna.

Nästa stopp blev Eurostop. Där finns en cache som vi nosat på en gång innan, men då utan GPS, plus att Micke var där i går och letade i mörkret. Men i dag tog vi det efter en stunds letande. Gött! Vi belönade oss med varsin glass från McD.

På väg hem sen såg vi att det var tomt på bilar vid Brukshundsklubben, och därför passade vi på att ta cachen som ligger gömd där. Det blev vår cache nummer 50. Vilken avslutning på semestern...

Efter middagen tog Micke en cykeltur upp till utkiksplatsen för att lämna tillbaka en penna vi råkat få med oss från den. Han passade då på att ta cachen som vi bangat innan, så han kom hem och var stolt och glad över att ha tagit den :)

Vi pratade lite, och sen satte jag mig vid datorn. Ser då att jag fått ett mail 10 minuter tidigare.. En ny cache är utlagd i Sigtuna.. I denna sport så tävlas det om att vara den första som loggar en cache - så gissa vad jag gjorde? 21:50 hoppade jag in i bilen och åkte till Sigtuna.. Hittade cachen plättlätt och blev först att skriva i loggboken :) Gissa om jag var stolt sen när jag kom hem..

Hmm.. vi har nog blivit bitna...
Vi ska, så snart vi får till det, ta en hel cachinghelg.. bara Micke & jag. Barnen får vara hos mormor & morfar.. Vi ska bara bestämma en passande helg. Ser fram emot det...
Jisses så stora landningshjulen är egentligen.. blev alldeles fascinerad av dem :)


Fångad av en stormvind...

Människohoppning vid agilitybanan
1 kommentar:

Tomas sa...

Jag hade på känn att det låg en cache vid det där flygplanet. Jag såg det när jag skjutsade brorsan till flyget härom veckan. Tänkte att där måste det bara ligga en cache. Jag får ta den någon dag.