söndag, augusti 23, 2009

Helgen

Lördagsmorgonen möts vi av regn, regn, regn.
Åt långfrukost, och Micke & jag körde introtävling med gamla godingar från förr..
Jag ansåg att jag var grym - med Micke tyckte det gick sådär.. Hrmph!

Vi åkte upp till Maxi. Micke och barnen skulle jobba och jag skulle handla. Barnen hjälpte Micke att plocka kartonger och fixa med tipspromenad i butiken.

Innan vi åkte hem gick vi och fixade en ny nyckel till Mathilda. Vi införskaffade en nyckel på skräp-Järnia i måndags, men den passade inte.. Surt! Så nu gick vi till ett annat ställe och där gick det bättre, så nu har hon en fin nyckel med en delfin på.

Hem och softade en stund, och sen drog vi i väg till Steninge slott . Där vi gav oss på vår andra Multi-Cache Tillfällig viloplats. Gick lätt och smärtfritt :) Kul!

Det finns en serie med cacher i skogen i närheten av slottet, men då barnen inte var så samarbetsvilliga så kändes dom svåra att ta. Jag gick ut och tog den närmsta, Fröken Glapp, medan de andra satt kvar i bilen. Det blev dock liv i luckan när jag kom tillbaka och berättade vad som låg i gömman.. iom att dom inte följde med så gjorde jag inget byte, och det var inte poppis.

När vi sen skulle till dagens sista cache, Valsta gård, så hängde dom med.. Dock utan glada miner. Dom delar verkligen inte vårt intresse...

På kvällen kollade vi på Lasse & Majas detektivbyrå - kamelontens hämnd. Mysigt!

I dag tog vi det lugnt och stilla på förmiddagen, men sen blev det full rulle...
Först kom en kompis till Melker, och sen kom en kompis till Mathilda och sen kom en kompis till mig. Härliga Jessica från marslistan hade tillsammans med sina barn suttit och åkt från Gnesta för att hälsa på och vara med på Me&I-träff. Himla kul!
Vi grillade hamburgare och åt till lunch. Mumma!

Vid två kom de andra som skulle vara med på Me&I-visningen och Thessan drog igång visningen. Mycket fina och mysiga kläder som vanligt.. Skulle lätt kunna handla hela kollektionen.. Men jag sansade mig.. Pratade lite grand om att ha en andra visning senare i höst.. Att då köra barnfritt och kombinera med en mysig tjejkväll.. Då kan man handla lite julklappskläder :)

Strax efter fyra var visningen klar och alla utom Jessica och barnen gick hem. Dom stannade till halv sex ungefär. Mycket trevligt!

När Micke "jobbat" klart, han hade köks & barntjänst vilket han skötte med bravur, så stack han i väg på en cykel/cachetur. Han kom hem nöjd efter att ha loggat tre cacher.
Dom han tog var Grattis moster, Nordians hög och The Moose. Tänk.. nu är vi uppe i 70 tagna cacher :) Det är som ett gift...


Barnen vid ett monument vid Steninge slott


Loggning vid Valsta gård


Utsikt från cachen "Grattis moster"


Här vet jag inte vad det är.. om det är Nordians hög, eller?

1 kommentar:

Sabina sa...

Men jösses vilken helg=) Fullfart må jag säga, men sådant är ju oxå härligt=)
Bra att du fick lite gäster på me&I, kändes som många bortfall.
Kanske man ska gå in på deras sida och kolla ev kläder till sig själv...
Ha en bra dag.
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam