fredag, juni 12, 2015

Florida dag 1 - Resan dit

Vi gick upp strax efter sex och gjorde oss klara. Åt frukost och packade det sista.
Strax innan åtta blev vi upphämtade av taxin som tog oss till Arlanda.

Äntligen på väg

På Arlanda var det mycket folk i rörelse och trångt vid incheckningsautomaterna. Självklart strulade det då, så jag fick inte ut våra boardingkort. Fick göra om - och då knappa in en och en, så det tog lite tid. 

Under tiden kom mamma & pappa. Även dom hade problem , så de fick checka in manuellt vid incheckningen.

Vi fick köa en stund för att lämna väskorna. När vi lämnade dem så blev det problem.. Tjejen såg lite bekymrad ut, det visade sig att vi hade en ESTA-varning... Fick lite panik - men det visade sig att det var ett postnummer som jag missat fylla i så det var enkelt att lösa. Men allt tog lite tid - och det blev inte alls så mycket tid över på Arlanda. Vi hann med en snabb fika bara.


Resan gick ganska bra. Det var dock rätt värdelös mat och Melker åt två småbitar Brie till lunch... Det var allt...


Vi landade i Chicago 14:20. Att passera säkerhetskontrollen och hämta ut väskorna tog inte så lång tid. Lämnade ifrån oss väskorna igen och tog oss vidare till nästa terminal.

In genom nästa säkerhetskontroll. Där blev jag stoppad... Något med mina skor de ville kolla upp.. Blev tvungen att vänta en stund på en kvinnlig kontrollant.. Nervöst! Fick passera till slut iaf... Vi hade dessutom upptäckt att vi inte hade fått några platser på våra boardingpass, så vi fick ställa oss i kön på servicecentret.. Det blev en lång väntan - och så fick vi platser. Jag och Micke skulle sitta tillsammans på rad 11 - och det var nödutgång, då där fick inte barnen sitta med oss. Sen skulle ett barn sitta på 35 och ett på rad 38. Det funkar ju inte... Kändes inte alls bra, men vi fick försöka lösa det vid gaten. Väntan blev därmed allt annat än avslappnad... 

Vi åt varsin hamburgare på McD och gick sedan mot gaten. Lämnade in boardingpassen och hoppades att det skulle lösa sig. Fick vänta ända tills bara några minuter innan boarding - men vi fick platser tillsammans tack och lov!

Det tog lite tid innan vi fick lyfta, det var oväder på vägen mellan Chicago & Orlando och vi fick därmed vänta på en ny flygväg. Resan blev lite skumpig och obekväm.. Men gick ganska bra. Landade ändå före utsatt tid. Skönt!

Hämtade ut väskorna och hyrbilarna och gav oss iväg. Först hämta nyckeln till huset och sen handling på Walmart. Framme vid huset runt halv elva. Samma hus som förra året, så vi kände oss hemma direkt.

3 kommentarer:

Sabina sa...

Vilken låååång resa. Förstår Melker, ser inge vidare gott ut. Hulkar nästan.

Kraaaaaam

Sandra sa...

Ja... resan dit kändes lång - men värd :)
Om det bara varit bättre mat... där är charter bättre....

Kram!

CiCCi sa...

Vilken start! Ska bli kul att läsa hur ni hade det å om allt ni gjorde.