torsdag, juni 18, 2015

Florida dag 6 - Marco Island

Vi sov ganska bra första natten i det nya huset, och redan på morgonen såg poolen något bättre ut.


Vi åt frukost, och slappade sedan en stund. Då kom poolskötaren och fortsatte jobbet med rengöringen.


Det var himla fint utanför huset. En kanal precis bakom, men en egen liten fiskebrygga.Morfar & Melker prövar fiskelyckan

Efter lunch tog vi en promenad ner till havet. När vi bokade detta så kollade jag in avståndet till havet, och det såg jättenära ut. Tyvärr visade det sig att även om det var nära - så fick man inte gå in på stranden varsomhelst, det var bara hotellen som hade tillgång. Vi fick gå en bra bit för att nå beachaccess.. Lite trist!

MEN det första vi möttes av när vi kom ner till vattnet var delfiner som lekte alldeles intill oss. Tyvärr hann vi inte få upp kamerorna och delfinerna drog iväg. Så himla häftigt att se dem så nära!

Badstunden blev inte så långvarig. Melker var grinig som sjutton, och ville bara hem.. På eftermiddagen kaste Micke & Melker lite rugby ute på gatan.


Så här såg huset ut utvändigt

På eftermiddagen åkte vi och handlade mat, och lite fiskebete... sen gjorde pappa och Melker fler försök med fiskandet. Melker kastade och så blev det tungt.. misstänkt bottennapp. Pappa hjälpte till och drog lite. Men det visade sig inte alls vara bottennapp - det var en krabba som han fått på kroken! En rejäl krabba till och med.. det var vi inte beredda på.. så tyvärr släppte den taget när pappa försökte få upp den.


Framåt kvällen var poolen så pass fräsch att barnen kunde bada. Lycka!

Avslutade dagen med att göra en liten resruttsförändring.. Vi bestämde oss för att lämna Marco Island en dag i förväg och i stället ta en extra natt i Miami. Vi hade planerat att kolla in Everglades på lördagen, och i stället för åka till en timme bort till Everglades och sedan åka en timme tillbaka bara för att sova, och sen åka samma väg tillbaka på söndagen, så styrde vi om :)

Inga kommentarer: