söndag, juni 14, 2015

Florida dag 3 - Universal

I dag gick vi upp tidigt och åkte till Universal. Vi hade tagit en natt på Hardrock Hotel för att få Express Pass så vi började med att åka dit och ställa bilen och lämna väskorna.

Hann ändå med ett bad i poolen innan vi åkte

Utsikt över Hardrocks poolområde

Checkade in och fick våra express-pass och så tog vi en båttur till parkerna. Där väntade vi in mamma & pappa som fått köa in till parkeringen.

Melker & Mathilda i båten på väg till Universal

Ett måste att fota sig med jordgloben


Inne :)

Vi började med den vanliga parken - och med Harry Potter-delen som var ny sen förra året. Vi åkte tåget mellan parkerna och sen tillbaka igen.

På väg ombord på Hogwart Express

Melker & Mathilda framför en reklamskylt som visst varit med i nån Harry Potter-film

Mathilda i Diagon Alley

Weaslys vassa varor

Draken som vaktar Gringotts Bank

Chauffören på nattbussen, Melker & jag

Gick en stund i Diagon Alley och tittade. Mathilda var lyrisk... Vi var inne på Olivanders där Melker fick komma fram till Olivander som testade ut vilken trollstav som skulle passa honom. Häftigt!

Micke och barnen tog en varsin ButterBeer medan mamma, pappa och jag tog en varsin glass innan vi gick vidare ut i parken.

Vi började med Men In Black Alien Attack. Melker ville inte åka så vi stannade utanför medan de andra åkte. Sen när de åkt och sagt att den var kul så ville även Melker åka. Så då åkte vi medan mamma & pappa väntade utanför.

Sen åkte vi Simpson Ride. Lika kul som vi mindes den :)
Lunch åt vi inne på Moes Bar i Krustyland. Hamburgare och Pulled Pork-burgare.

"Best Vacation Ever"

Så sjukt coola :)

Pappas skjorta var så himla varm - så han köpte en Krustyland T-shirt i stället :)

Smakar lite på din munk...

Gick vidare och åkte ET. Melker åkte även vattenkanan intill.


Bil från Fast & Furious 7

Sen gick vi och åkte Transformers. Den var ny för oss. Cool :)

Och så åkte vi Minionride. Den är helt klart min favorit!

Nu började vi bli riktigt trötta... Det var varmt, varmt, varmt!

Mamma & pappa lämnade oss och åkte hemåt och vi började bli färdiga. Micke åkte nån grej själv medan vi väntade, sen avslutade vi med Minionerna en gång till innan vi lämnade parken. Klockan var då runt sex.

Fick vänta en stund på båten som tog oss till hotellet. 

Hotellet var fint & fräscht. Vi hoppade i badkläderna och gick ner och badade i poolen. Tre sekunder senare har Melker träffat två amerikanska killar som han lekte med. Snackade engelska som om han inte gjort annat :) De åkte vattenrutschkana och lekte runt. Vi andra njöt mest bara av att svalka oss..

Utiskt från vårt hotellrum

När vi badat en stund gick vi upp och gjorde oss klara för mat. Vi åt på hotellet. Jag tog en flatbread med bbq-chicken - det visade sig vara en pizza. Den var god. Till förrätt fick vi in något majsbröd . Smakade som en citronsockerkaka.. Mycket märkligt!Efter maten ville Melker bada så jag hängde med en stund. Fast jag var sååå trött att jag knappt klarade att hålla ögonen öppna...När vi kom upp på rummet igen så hade Mathilda somnat. Vi somnade strax därefter.... 

2 kommentarer:

Sabina sa...

Åååååå blir trött bara av att läsa. Men det låter hur kul ut som helst.

Kraaaaam 😘😘😘

Sandra sa...

Mycket kul - ni måste nog åka dit :)

Kram!