måndag, juni 23, 2008

Tillfällig föräldrapenning

Häromdagen satt vi och pratade runt vårt bord på jobbet. Vi är alla småbarnsföräldrar och jag och en kille till kunde inte förstå hur de två andra kunde klara sig utan e-legitimation.

Alltid när vi vabbar så anmäler och begär vi tillfällig föräldrapenning direkt på nätet. Hur smidigt som helst, och pengarna blir insatta på kontot inom ett par dagar. Funkar hur bra som helst.

Nu kommer det nya regler minsann, så nu måste förskolan skriva på ett intyg som ska skickas in och sedan ska nån stackare registrera det och det kommer väl ta en jäkla tid innnan man får pengarna... Suck!

Undrar hur mycket extra det här kommer kosta i administrationskostnader???

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm ja struligt det där! Trist att det som vanligt är dom som sköter sig som får "sota" för att det finns dom som missköter sig, men så är det ju alltid :-( Skulle ju tro att det är nya regler för att man inte ska kunna "dubbelarbeta"

Må så gott Sandra!
Kramar!

Sabina sa...

Alltså är det några jag är less på just nu så är det försäkringskassan, jag lessnar ut totalt. Dom kollade mig för så där ett par tre månader sen och nu när jag kom till jobbet idag så låg det ännu en lapp där, försäkringskassan gör en stickkontroll, joråsörrösåatte, stickontroll my ass kändes det som.
Kolla dom som behöver kollas ist.

Nå ja dom gör ju bara sitt jobb, eller hur??!?

Kraaaaaaaaam

Sandra sa...

Familjelivet:
Javisst är det så, att vi som sköter oss för sota för att andra missköter sig... suck...

Sabina:
Fy vad jobbigt att dom är på dig så.. Har hört flera som blivit utvalda för deras "stickkontroller", märkligt att samma människor ständigt blir utsatta. TRIST!

Kram!