måndag, december 08, 2008

Kompislek, pepparkakshusbak, vinterfest, körsång och glöggpartaj...

Ja, det är väl ungefär det som hunnits med i helgen.

I fredags morse när jag varit på jobbet en liten stund ringde telefonen, såg att det var från fritids och jag fick ont i magen... Vad är det nu då? Det var inget fel på Mathilda på morgonen, och det enda som kan komma sådär snabbt är ju magsjuka tänkte jag. Vill inte, vill inte, vill inte... Men tack och lov var det inte nåt sånt jobbigt, utan det var en förälder som undrade om hon fick ta med sig Mathilda hem på eftermiddagen. Det gick såklart bra! Känns jättekul att Mathilda fått en kompis i klassen!

Så på eftermiddagen när jag skulle hämta barn, så blev det bara hämtning av Melker. Vi fick åka hem och ha myskväll själva, då Micke jobbade. Jag gjorde en pepparkaksdeg som blev lyckad - på andra försöket... Det blev lite rörigt ett tag där när Melker hojtade och ville ha hjälp med tevespelet och ha nya kläder helt plötsligt.. Det blidde visst så att uppkoket med smör, sirap och socker kokade över. Bingo... Det var inte alls kul att försöka få ren spisen efteråt sen. Huvaligen!

Vid sju åkte vi och hämtade Mathilda, och sen svängde vi även förbi Maxi och hämtade upp Micke så slapp han cykla hem. Det blev en rätt sen kväll för barnen, dom somnade nog inte förrän efter tio.

Att somna efter tio när man ska upp och åka skridskor på lördagsmorgonen är inte så bra.. Mathilda var rätt sliten och seg... men efter lite tjafs så kom vi iväg allihopa ändå. Det är svårt att veta hur man ska göra, känns dumt att tvinga i väg henne - men ändå så har hon tjatat om skridskoskola och nu har vi hoppat över så många gånger så det känns som att dom sista gångerna på terminen borde hon vara med... Misstänker att det inte kommer bli någon fortsättning för oss i vår!

Vi var hemma vid halv tio igen, och då åt vi vuxna frukost. Vi hann inte med det innan Skrinna.. Sen gav jag mig på att baka delar till pepparkakshuset och sedan även bygga ihop det. Det var fantastiskt lätt att baka med den hemgjorda pepparkaksdegen! Vilken enorm skillnad från trist köpedeg insåg jag..

Barnen var med lite här och där och bakade, men mest var det jag själv som pysslade. Lyckades till slut få ihop mitt muminhus, även om det inte blev med det taket som var planerat... Det var överkurs...


Har inte garnerat det färdigt heller.. Ville vänta en natt för att se om det rasade eller inte... Det kändes lite segt när jag byggde det, så jag var säker på att det skulle rasa. Orkade då inte lägga ner tid på att garnera det. Men än står det upp, så nu får jag ta och garnera det snart!

Jag och Mathilda gjorde även små gubbar av pepparkakor.Efter baket tog vi paus och gick ut och gick ett varv i skogen. Det var lite tjafsigt och spänt inför kvällens fest, så det behövdes luft och ny energi. Gick ett varv runt blå spåret och hittade även en stor "vattenpölssjö" att leka i. Skoj och blött blev det...

När vi kom hem igen så började vi göra klart inför festen. Det var ju så att i somras hade Mathilda sommarfest, av den anledningen att hon tycker det är tråkigt att fylla år i mars och bara ha inomhuskalas. Då ville hon ha fest i trädgården med sina kompisar. Så då bjöd hon in ett par kompisar och hade "fest"...

I förra veckan så kom hon och sa; "Eftersom att jag hade sommarfest, så måste jag ju få ha en vinterfest oxå". Okej svarade jag lite svävande.. Mathilda tog fram kalendern och kollade, och såg att Lördagen den 6:e december är tom. Jag gick upp och nattade Melker och när jag kom ut från Melkers rum hade hon skrivit inbjudningar till sex kompisar... Kan man säga nej då?

Såklart inte... Så mellan 17-19 så ska hon ha sin fest. Dom ska äta hamburgare och snacks och leka.. Det blir nog bra!

Vi dukade och förberedde godisskålarna. Det var hemskt viktigt att få ha godis och snacks i skålar...

Dessutom ville Mathilda bli målad i ansiktet, så det var väl bara att lyda. Såklart ville även Melle bli målad då oxå.


Tjusiga va?!
*hrmph*

Klockan fem kom det fyra kompisar och festen startade. Dom lekte, åt hamburgare, spelade Guitar Hero, Mario Kart Wii och sjöng Abba Singstar. Häftigt att se dom små barnen stå och sjunga Abba-låtar :)


Här sitter dom och äter hamburgare.

Strax efter sju började det tömmas på barn här hemma. Mathilda var mycket nöjd och belåten med sin fest. Mysigt att ha en liten minifest så där, i stället för ett stojigt barnkalas...

Vi tog det lugnt en stund innan vi tog tag i nattningen. Alla var rätt sletna...

På söndagen fick vi sova lite längre än lördagen, men var i alla fall uppe rätt tidigt. Efter frukosten gjorde vi oss klara och åkte in till Stockholm. Parkerade i Galleriangaraget och gick sedan till BR Leksaker för att Mathilda ville köpa nåt för sina jultidningspengar.Micke gick runt och kollade lite i andra affärer medan jag gick runt med barnen på BR. Det var ingen lek... Vi var långt i från ensamma där... Efter mycket velande blev det en Bratz frisördocka (eller vad man nu kallar det för...). Även Melker fick köpa en grej för sina pengar och det blev en Scooby Doo bil.

När vi sammanstrålat med Micke så gick vi och åt på McDonalds. Efter att vi hade ätit så skiljdes vi åt, Micke och barnen gick för att kolla in julskyltningen på NK medan jag gick till Designtorget för att träffa mamma och pappa. Där köpte vi en julklapp till vår sångfröken. En liten bajskorv-nyckelring... Anledning till det är att det under hösten skämtats friskt om vår stämmas färg och namn, vi står nämligen som en tarm..

Efter inköpet gick vi till Centralen. 13:30 skulle vi samlas där. När vi kom dit var det redan massvis med vitklädda människor, så vi gled in och ställde oss på våra platser. Lite pirriga och nervösa var vi allt..

Men så fort vi körde igång släppte det och det kändes bara jättekul och bra och härligt! Jag hade Mathilda & Melker precis framför mig i publiken oxå, och det kändes jätteskönt!

Mathilda visade tummen ner i början, och i slutet så dansade Melker och härmade Caroline. Då hade jag svårt att hålla mig för skratt...

Det var fantastiskt kul, och här kan man se hur det lät och hur det såg ut. Lite obehagligt att se sig själv dock...

http://www.youtube.com/user/MTEvideo

Efter konserten åkte vi hem till Marianne, Sebastian & Tiger på lite adventsfika. Trevligt!
Vi åkte väl hemåt strax innan sex, dyngtrötta allihopa. Köpte med oss pizza hem till middag.

Vilken fantastiskt bra matdag... NOT!

By the way, häromdagen slog jag in julklapparna. Det mesta är inköpt... Ska komplettera med ett par smågrejer bara.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul att läsa om allt ni gör! En vinterfest lät ju hur skoj som helst, kanske ska nappa på det och ha sommarfest nästa sommar :)

Förstår att ni var stolt när M hade dansuppvisning!

Sabina sa...

Guuud va fint ni sjöng=) Ååå vad jag vill följa med nästa år.
Ni var såå duktiga.
Vad avis jag är på att du har slagit in och köpt dom flesta julklapparna.
*Kraaaaaaaaaaaam*

Anonym sa...

Mycket fint sjunget.... Ser riktigt skoj ut! Orkade inte komma idag, har inte vart så pigg om man säger så. :)
Vi hörs! Kramiz

Camillas dagar sa...

Oj, vilket härligt pepparkakshus ni gjort! Jag har fått till det ganska fint något år, men sist slängde jag allt - det jäste så konstigt och snett. Du verkar ha julen under kontroll helt. :) Själv måste jag börja planera julmat och julgodis snart. Julklapparna är i stort sett klara. Kram på dig!