lördag, december 13, 2008

Magsjuka...

I torsdags morse, efter att ha lämnat Mathilda på fritids, stannade jag och pratade med två andra mammor. Den ena av dem hade en magsjuk son liggandes hemma.. Vi pratade om magsjukeångesten och höll våra tummar hårt för att slippa drabbas nu lagom inför jul...

På torsdag eftermiddag när jag hämtade både Mathilda & Melker på dagis (Mathilda hade varit där på besök i ett par timmar. Mysigt!) så fanns det lappar om fyra fall av magsjuka.. Uäck! Magsjukeångesten slog till med full kraft, och det tog inte så många timmar att inse att den var befogad.

Först tappade jag tålamodet vid middagen då Melker vägrade äta nånting över huvudtaget. Men kort därefter fick jag lite dåligt samvete då han klagade på magont, och en kort stund senare kräktes en första gång. Sen fortsatte han att kräkas ett antal gånger under kvällen och natten. Micke var den som fick äran att ta hand om eländet...

Vid tre kräktes han sista gången, och sen sov han ostört ett par timmar. Jag och Mathilda stack i väg till skola och jobb, medan killarna var kvar hemma. Trist bara att luciafirandet på dagis blev inställt för Melkers del. När det för en gångs skull var på en fredag och därmed passade för mormor & morfar att komma. Nåja... vad är väl en bal på slottet?

Efter ett par timmar på jobbet fick jag magsjukeångest big time, och började fundera på vad som skulle hända om jag blev kräksjuk mitt på motorvägen... Satt och inbillade mig saker och till slut var jag tvungen att ge upp och åka hem. Tack och lov klarade jag mig från magsjukan...

Melker var precis som vanligt på fredagen och inga spår av magsjuka märktes. Trots det så vaknade han upp vid sextiden på lördagsmorgonen och kräktes.. Somnade sen om, och när Micke och Mathilda åkte på Skrinna så sov vi ännu. Vi sov ända till 09:26.. Helt otroligt skönt!

Resten av lördagen höll vi oss hemma. Kusinbesöket fick såklart ställas in..

Just när jag satt och skrev detta inlägg, i lördags kväll, så hörde jag det välbekanta hostande från Mathildas rum.. Då var det dags för nästa. Sängen totalt nerspydd... Uäck!
Mathilda fortsatte sedan att kräkas en gång i timmen, och på slutet en gång i halvtimmen fram tills klockan 04:40. Stackarn... Hon var totalt slut!

Trots det vaknade hon vid åtta och var pigg. Det var inte jag.. Micke fick ta över och jag sov till halv elva. Skönt...

Mathilda mådde hyfsat hela söndagen, var lite småseg bara och hade ingen matlust. Inte särskilt märkligt...

Så i går kväll, vid sjutiden, började jag känna mig lite smått illamående.. SUCK! Det blev ett par besök på toan för att kräkas under kvällen och natten. Men inte alls lika intensivt som för barnen.. Jag mådde rätt hysat redan i morse.

Micke lämnade Melker på dagis, då det gått över 48 timmar sedan han sist kräktes. Mathilda fick stanna hemma en dag till.

Strax efter lunch ringde dom från dagis och talade om att Melker hade bajsat löst och dom ville att vi skulle hämta honom. Suck! Genast känner man sig som en dålig förälder som skickar i väg ett "sjukt" barn, men iom att han inte bajsat löst i går så trodde vi ju att det var lugnt... Å andra sidan så brukar det ta ett tag för honom att få ordning på magen efter magsjuka. Ska man stanna hemma då oxå, då får man vara hemma ett bra tag... Ska försöka att undvika att ge honom välling nu. Det blir troligen inte så lätt...

Nåväl, i morgon kommer troligtvis Mathilda att gå till skolan medan jag stannar hemma med Melker. Det är sån otroligt dålig tajming det här.. Jag hade en hel del att göra klart på jobbet för att sedan kunna vara ledig hela julhelgen... men nu kommer det tyvärr inte att gå.. Surt!

Ja ja, jag får väl vara glad för att vi förhoppningsvis slipper magsjuka under julen nu i alla fall :)

Hoppas hoppas vi är friska och krya på torsdag!
Jag vann nämligen biljetter till Peter Jöbacks julkonsert i Globen, så jag har planerat att bjuda med mammsen.

2 kommentarer:

Sabina sa...

Men åhhh stackars er, shit, hatar kräksjuka, peppar peppar.

Men avis jag blir på Peter Jöback konsert, lyckos=)
*Kramkram*

Anonym sa...

Usch och fy! Besvärligt det där med magsjuka. Hoppas vi slipper...bara till att äta vitpeppar.
Kram på er!