onsdag, december 30, 2009

Lugn dag... med ganska mycket geocaching

I går var vi hemma tillsammans. Tanken från början var att jag skulle jobba, men det blev inte så...

Vi bestämde oss för lite geocaching på FÖRMIDDAGEN. Vi gav oss i väg till Järvafältet där vi skulle ta en cache. Det visade sig att just den cachen vi tänkt ta låg på andra sidan fältet, och vi kunde inte åka igenom med bilen som vi trott. Så vi började med att parkera bilen på ett ställe där det fanns ett par cachar i närheten..

Vi gick ca 2,5 km i bitande kyla och tog där två cachar. Micke gjorde ett försök på en tredje, medan jag och barnen gick tillbaka till bilen. Micke kom tillbaka utan att ha lyckats hitta den..

Vi körde runt fältet med bilen och parkerade på en annan plats och hade där ca 1 km (fågelvägen) till cachen.. Var på väg att ge upp, men bet ihop och gick i väg.. Det var väl en sådär 8-9 minusgrader ute.. Resultatet blev en 3,5 km promenad i snorkallt väder.. Men vi hittade i alla fall målet - en julgran med paket under och barnen fick varsin julklapp. Fikade även på platsen innan vi vandrade tillbaka till bilen.


Dagens första cache hittade vi under en bro


Melker i början av promenaden...


... Mathilda likaså


En stenbumling intill en av cacherna


Gruppbild när OS1956 Hinder 4 hade hittats. Barnen var lite slitna nu...


Grankottar


Den här ville Melker absolut att jag skulle fota


Barnen hittar julklappslådan

När vi kom tillbaka till bilen var klockan 15:20. Vi som bara skulle cachat en stund på förmiddagen...

Vi åkte till Rotebro och åt sen lunch på McD, handlade lite smått på Coop och handlade till sist lite vin & öl innan vi åkte hemåt.

Väl hemma så tog jag fram sracpbboking-sakerna jag fått i julklapp, och så satte jag i gång. Kuligt var det! Gjorde några blad.. vet inte var jag ska göra av resultetet direkt? Köper man album och sätter dom i kanske?

Har egentligen inte tid för en sån hobby, men det kan ju vara kul att sitta och pyssla med i bland om man känner för det..

Ska kanske åka till Panduro snart igen då :)


Melker fick modellera i sitt paket. Här hade dom polkagristillverkning..


Mina scrapalster :)

Nu är det frukosttime, och sen får vi se vad vi hittar på denna dag! Mannen jobbar..
Är sugen på att lägga ut några nyårs-cachar... vi får se om det blir nåt av med det...

4 kommentarer:

Jenny Bergvall sa...

Det där med caching låter ansträngande minst sagt, nu i kalla vintertider ;-) Kul grej för hela familjen verkar det i alla fall vara.

På clas Ohlsson finns billiga album att sätta in dina sidor i... om du gjort 30*30 mått på dom.
Så nu kan även du anmäla dig till vår Scrapmara i feb. där vi troligen även kommer ha en liten nybörjarkurs!

KRAM Jenny
(kommer inte återkomma till detta o se om du ev. svara något här)
*s*

Jenny Bergvall sa...

P.s. om du inte vill gå och köpa dig ett nytt album kan man också göra sina sidor i A4 format och sen köra in i vanliga pärmar. Det spar man ju en del på, både pengavis för albumen och på papprena. Då får man spillbitar över som man kan använda på andra layouter.

Marianne sa...

Vad fint du gjort. Kul att du gillade julklappen. Jag tycker absolut att du ska TA dig tid om du tycker att det är kuligt.
Puss från ett bitande kallt Dalarna.

Hanna sa...

Härligt med lite upppiggande vintrig caching. Vi har varit ute idag också. Här har det varit strålande sol och runt tio minus. Vi hade med oss korv och bröd och satt ute vid ett skidspår och åt.
Fast så många cacher blev det inte. Två med lite kvalitet och sen ett gäng enkla micros som vi tog med bil. Det blir ju mörkt så fort och vi skulle spana in en ny tv också.
Nu har vi förresten tagit ca 1200 cacher varav 1000 i år.
Vi får se om vi hinner med några fler innan det blir 2010. Ha ett gott nytt år!