söndag, december 05, 2010

Annas nyttiga bröd

Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop – kommer bli en favorit för familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga brödet!

Ingredienser:

5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirap


Gör så här:

1.Sätt ugnen på 175 c.
2.Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
3.Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
4.Grädda ca 100 minuter.
5.Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter. Välj mjöl från Saltå kvarn samt dinkel från Labans på Gotland. Finns i hälsokostaffären.

Inga kommentarer: