söndag, december 19, 2010

Helgen

Jaha.. så var den här helgen oxå slut. Så fort?! Hur kan det vara möjligt.. jag vill ha mer helg!

Det kan vara så att jag borde sänka mina ambitioner.. att stryka ungefär hälften på "att-göra-listan" på helgerna.. För jag hinner ungefär hälften av det jag tänkt mig och då blir jag sur och frustrerade..

I fredags hämtade Micke barnen, så jag kunde stanna kvar och jobba en stund. Runt sex kändes det helt jäkla fel att sitta på jobbet en fredagkväll medans familjen var hemma - plus att det var julfest på jobbet.. Det kändes helt fel - så jag åkte hem. Passerade först Solna centrum för ett snabbt julklappsinköp, Maxi i Häggvik för ett julgransinköp och så slutligen Statoil för att få en ren bil. Äntligen.. Mathilda har påpekat den smutsiga bilen var och varannan dag..

När jag kom hem satt Micke och barnen och pysslade. Dom gjorde marsipansvampar.


Jag åt middag, och sen satt vi kvar vid köksbordet resten av kvällen. Vi spelade kort.. Mysigt att vara tillsammans allihopa nu när vi jobbat så mycket båda två.. Vi har mest mötts i dörren känns det som..

I lördags så stack Micke iväg och jobbade efter frukost. Jag och barnen skulle ha en hemmadag hade vi bestämt oss för.. nu blev det inte riktigt så för Victor ringde och ville att Melker skulle komma och leka. 

Vi klädde på oss och gjorde oss klara för att gå dit, och strax innan vi skulle gå så ringde Alva och ville att Mathilda skulle komma och leka.

Jag gick och lämnade av barnen hos Victor & Alva och blev därmed barnfri på förmiddagen..  jag gick hem och satte igång med storbak :)

Jag bakade Brysselkakor, Saffransbiscotti, Kärleksmums, Marianne-Brownies och matbröd. Jag höll på ett par timmar och var precis klar när barnen kom hem...

Åt sedan lunch innan jag städade köket och toan här nere..
Sen kollade vi på teve och bowlade på Wii en stund..

Micke kom hem efter sju nån gång. Då stack Mathilda och jag iväg och handlade. Så kan man ju oxå spendera sin lördagkväll..


I morse så åkte Micke iväg med Melker på innebandyn. När han kom dit visade det sig att det var "Föräldrar-mot-barn-match" och avslutningsfika.. Det hade han missat..
Han ringde hem och berättade det, och jag och Mathilda bestämde oss för att åka dit och kolla. Melker ville ju gärna att vi skulle hänga med..

Jag hade precis påbörjat nytt bak av saffransbiscotti då gårdagens variant blev dåliga... Hade testat ett annat recept än det jag brukar.. Vi lämnade röran i köket och stack iväg. Nästan framme vid Ekillahallen kommer jag på det... LJUSEN..

Det var bara att vända och åka hemåt..
Tur att jag kom på det!

Efter en timme i Ekillahallen åkte vi hem igen. Micke åkte och jobbade och jag fortsatte mitt bak.. Gjorde även köttfärssås och köttbullar.

Melker fick besök av Vincent och dom lajjade några timmar.. Sen var det dags att åka tillbaka till Ekillahallen igen. Mathilda skulle spela match..

Jag var lagom stressad när jag kom dit, och inte alls sugen på att sitta i en hall och glo.. Vi var där 40 min innan matchen skulle börja och det kändes sådär.. men det var rätt skönt att bara sitta där...

Matchen gick väl inte så jättebra. Förlust med 9-1, men dom var nöjda ändå :) Mathilda kämpade på bra och ser inte alls lika förvirrad ut längre :) Efter matchen var det avslutningsfika för barn och föräldrar.

Hastade sedan vidare till mamma & pappa. Det var dax för tomteparaden. Ställde bara bilen hos m&p och gick sedan med i paraden. Massor med kompisar till barnen var på plats. Mysigt!

Strax innan tomten skulle komma till mamma & pappa avvek vi från paraden och gick hem till m&p och inväntade tomtebesöket. Sen fikade vi och planerade julen.. barnen lekte. Även Sandra, Nicklas & Max var där. Trevligt!

Det var den helgen det... Nu är det intensivt jobb i några dagar - sen är det jul. Härligt!

Inga kommentarer: